Απεργία και συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά

15:17 1/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Με δυναμικά συλλαλητήρια στα αστικά κέντρα και γενική απεργία τίμησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την εργατική Πρωτομαγιά. Ο τερματισμός της λιτότητας και η αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν σε όλους τους τόνους
συλλογικές συμβάσεις και αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου.Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου παραβρέθηκε έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, και στη συνέχεια συλλαλητήριο στη Βουλή πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ενώ το ΠΑΜΕ έκανε χωριστή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, παρουσία του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και της Αλέκας Παπαρήγα.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν επίσης τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του Αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.Πώς κινούνται τα μέσα μεταφοράςΜε εντολή της Αστυνομίας άνοιξαν λίγο μετά τις 14:00 οι σταθμοί του Μετρό στις στάσεις Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής που παρέμεναν κλειστοί από τις 9:00 το πρωί, λόγω των συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Μετρό, Τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος λειτουργούν κανονικά, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν μέχρι τις 21:00.

Ακινητοποιημένοι είναι οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία. Κλειστά τα φαρμακεία του Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά, καθώς η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε για τον ιδιωτικό τομέα την Τρίτη του Πάσχα.

Σχετικές ειδήσεις:Με συγκεντρώσεις και απεργία τιμούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την εργατική Πρωτομαγιά Πρωτομαγιά με πορείες διαμαρτυρίας σε Ασία και Ευρώπη για τις άθλιες συνθήκες εργασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα