Απειλές Ρέντσι για βέτο στον προϋπολογισμό της ΕΕ-Απάντηση Μοσκοβισί

18:31 26/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ώρα που η Ιταλία, αναμένει την έγκριση της ΕΕ για τον προϋπολογισμό του 2017, που περιλαμβάνει περίπου 3,9 δισ. ευρώ σε δαπάνες για τους πρόσφυγες το 2017, ο Ματέο Ρέντσι, δηλώνει έτοιμος να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε., εξαπολύοντας επίθεση εναντίον της Κομισιόν, αλλά και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες αρνούνται να βάλουν «πλάτη» στο προσφυγικό.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια των εξηγήσεων που ζήτησε η ΕΕ, μέσω επιστολής, σχετικά με τις δαπάνες για το προσφυγικό, όπως και για εκείνες που αφορούν την αντισεισμική θωράκιση της χώρας και την ανοικοδόμηση

των περιοχών που έπληξε ο εγκέλαδος της 24ης Αυγούστου.

Μοσκοβισί: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει την δουλειά της

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει τη δουλειά της, ήταν η απάντηση του Ευρωπαίου επίτροπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σχετικά με τις επιστολές που εστάλησαν στην Ιταλία αλλά και άλλες έξι χώρες, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2017.

Οι επιστολές αυτές είναι μέρος του φυσικού διαλόγου ανάμεσα στην Κομισιόν και τις κυβερνήσεις των χωρών μελών, εξήγησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και υπογράμμισε παράλληλα ότι θα έχει διμερή συνάντηση την Παρασκευή στην Μπρατισλάβα με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Η επιστολή που απευθύνθηκε στην ιταλική κυβέρνηση, δεν προεξοφλεί με αρνητικό τρόπο το αποτέλεσμα του διαλόγου μας», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

Η κύρια διαφορά, ουσιαστικά, μπορεί να εντοπιστεί στο ότι η Ιταλία ζητά να φτάσει, η σχέση ελλείμματος – AΕΠ, το 2,3%, ενώ η Κομισιόν θα ήθελε να μην ξεπεράσει το 2,2%.

Ελπίζω ότι θα δείξουν όλοι την πρέπουσα λογική αντιμετώπιση, ώστε το θέμα να κλείσει με αρμονικό τρόπο», σχολίασε από την Ρώμη ο Ιταλός υπουργός Ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα