Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΟΔΕ Χανίων Για τα κτήρια της 5ης Μεραρχίας (audio)

19:00 29/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σκληρή απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χανίων, σχετικά με τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης, στην κατεύθυνση της ακύρωσης παραχώρησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης του ιστορικού κτιρίου της V Μεραρχίας στο λόφο Καστέλι σε ξενοδοχειακό όμιλο, δίνει η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Προφανώς η ΝΟΔΕ

ή δεν θεωρεί ότι το κτήριο είναι μνημείο ή θεωρεί την χρήση του ως ξενοδοχείο ιδανικό τρόπο προστασίας του. Αυτοί ξέρουν… Το δε ΚΑΣ την επόμενη φορά, πριν βγάλει οποιαδήποτε απόφαση, ας ρωτήσει πρώτα τη ΝΟΔΕ Χανίων.
•Οι βουλευτές Χανίων βέβαια …φταίνε. Πρώτα έφταιγαν γιατί δεν μιλούσαν, τώρα φταίνε γιατί μίλησαν και είναι μάλιστα «λαλίστατοι». Και αυτοί ας ρωτάνε πρώτα την ΝΟΔΕ Χανίων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στα ΜΜΕ της 28-12-2017 η ΝΟΔΕ Χανίων εξαπολύει «επίθεση» στους βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ για το γνωστό θέμα των κτηρίων της 5ης Μεραρχίας στο λόφο Καστέλι.

Από ό,τι οι ίδιοι δηλώνουν – προφανώς μετά από ενδελεχή έρευνα – «επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες τους» ότι οι βουλευτές Χανίων … μεθόδευσαν το πάγωμα της επένδυσης μέσω του χαρακτηρισμού των κτηρίων ως μνημεία. Τους καταλογίζει μάλιστα ότι είναι λαλίστατοι για να κρατηθούν μέσα οι «σύντροφοί τους» που συναποτελούν την κατάληψη Rosa Nera.

•Προφανώς η ΝΟΔΕ ή δεν θεωρεί ότι το κτήριο είναι μνημείο ή θεωρεί την χρήση του ως ξενοδοχείο ιδανικό τρόπο προστασίας του. Αυτοί ξέρουν… Το δε ΚΑΣ την επόμενη φορά, πριν βγάλει οποιαδήποτε απόφαση, ας ρωτήσει πρώτα τη ΝΟΔΕ Χανίων.
•Οι βουλευτές Χανίων βέβαια …φταίνε. Πρώτα έφταιγαν γιατί δεν μιλούσαν, τώρα φταίνε γιατί μίλησαν και είναι μάλιστα «λαλίστατοι». Και αυτοί ας ρωτάνε πρώτα την ΝΟΔΕ Χανίων.
•Όσο για τους ανθρώπους της Rosa Nera (οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, κατέλαβαν τα κτήρια τον Ιούνη του 2004, επί ΝΔ), αυτοί γελούν ακόμη γιατί άξαφνα στρατολογήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Φανταζόμαστε ότι πρέπει να περιμένουμε τις αιτήσεις εγγραφής.
•Τέλος, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στους συντοπίτες μας Νεοδημοκράτες ισχυρή αίσθηση του χιούμορ, αφού αναφέρονται στην …καταπολέμηση της ανεργίας. Αυτοί…
Επί της ουσίας η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ανακεφαλαιώνει συνοπτικά.
•Οι γνωμοδοτήσεις του ΚΑΣ πρέπει να γίνουν σεβαστές. Για την ώρα ίσως αποτρέψουν μια εξέλιξη που δε θα είχε επιστροφή: την παράδοση των ιστορικών κτηρίων σε ιδιώτη.
•Για τη χρήση του κτηρίου έχουμε ήδη προτείνει να γίνει ένας ευρύς διάλογος υπό την αιγίδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Δήμου Χανίων και της Εφορίας Αρχαιοτήτων για τον τρόπο που η αξιοποίηση θα σέβεται τον τόπο και τις συλλογικές μνήμες.

Τις εκτιμήσεις τους για το τι σηματοδοτεί η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, να αναγνωρίσει το επίμαχο κτίριο ως νεότερο μνημείο, κατέθεσαν με συντεύξεις τους στην ΕΡΤ Χανίων, ο βουλευτής Αντώνης Μπαλωμενάκης και ο οικονομολόγος Κώστας Σταυρουλάκης, μέλος της Πρωτοβουλίαε Πολιτών για την Διάσωση των Μνημείων. Ακούστε τις συνεντεύξεις τους:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Άρτεμις Κατράκη

Keywords
Τυχαία Θέματα