«Αόρατα κέντρα» ξεσήκωσαν μετανάστες για φυγή από το χοτ σποτ της Μόριας

12:10 10/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια φήμη για επτά νεκρούς μετανάστες, πέντε Πακιστανούς και δύο Μαροκινούς, έβγαλε όλη νύχτα στους δρόμους της Μυτιλήνης περίπου 200 μετανάστες.

Παρά το ότι η πληροφορία περί νεκρών μεταναστών διαψευδόταν από κάθε πηγή και μεταφραστές συνεργάτες ΜΚΟ προσπαθούσαν να τους ηρεμήσουν, «αόρατα κέντρα» μέσω τηλεφωνημάτων καθοδηγούσαν τους αλλοδαπούς στο να «εγκαταλείψουν το χοτ σποτ» της Μόριας και «να κατευθυνθούν προς την πόλη της Μυτιλήνης».

Περίπου στις 11:30 το βράδυ διαδόθηκε η φήμη «για μοιραίο ταξίδι των επτά εν πλω από τη Μυτιλήνη σε κάποιο άλλο λιμάνι της Ελλάδας».

Βορειοαφρικανοί και Πακιστανοί μετανάστες βγήκαν μαινόμενοι από το χοτ σποτ της Μόριας φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κατά την πορεία τους έσπασαν και δυο αυτοκίνητα εργαζομένων.

Ακολούθησε κυριολεκτικά καταδίωξη σε ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων από το χοτ σποτ μέχρι το πάρκο της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της πόλης όπου οι μετανάστες έφτασαν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Εκεί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένας από όσους τους καλούσαν να κατέβουν στο κέντρο της πόλης.

Περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα επέστρεψαν στο χοτ σποτ.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα