Αντίθετος στην επαναλειτουργία των διοδίων στην Κοιλάδα ο Δήμος Τεμπών

14:28 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Τεμπών που φέρεται αποφασισμένος να μην επιτρέψει την επαναλειτουργία των διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών, κάτι που προβλέπεται από την αναθεωρημένη σύμβαση του 2013 της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ » με το Ελληνικό Δημόσιο.


Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών κ. Δημήτρης Τσέτσιλας επεσήμανε τα εξής: «Αυτό που πάει να γίνει εδώ είναι πρωτόγνωρο σε όλη την Ελλάδα.

Έχουν «σπείρει» διόδια παντού, από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί τόσο το 2007 όσο και το 2013, αλλά όπου και να υπάρχουν διόδια υπάρχει και παράδρομος, σύμφωνα πάντα με το σύνταγμα. Στη δική μας περίπτωση αν γίνουν διόδια και στα Τέμπη θα αποκλείσουν και όσους κινούνται από πάνω και όσους κινούνται από κάτω, δεν μπορούμε να περάσουμε από πουθενά. Ένα πολίτης του Πυργετού για να πάει στην έδρα του δήμου Τεμπών κάνει ένα χαρτί θα πρέπει να πληρώσει διόδια και όταν ένας πολίτης του Μακρυχωρίου που θέλει να πάει στην πολεοδομία που βρίσκεται στον Πυργετό θα πρέπει να πληρώσει διόδια.


Αυτό σημαίνει για μας ότι έχουμε «δημοτικά» διόδια. Έχουμε πλευρικά διόδια στο Μακρυχώρι για να βγεις, πλευρικά στον Ευαγγελισμό, δύο διόδια στην εθνική και πλευρικά αργότερα για τον Πυργετό, με λίγα λόγια μας έχουν «γεμίσει» διόδια. Είναι ελεύθεροι να κάνουν όσα διόδια θέλουν, αλλά εμείς ζητάμε να έχουμε ελεύθερο παράδρομο να μπορούμε να μετακινούμαστε ελεύθερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα