Αντίθετοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Καρδίτσας με την υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία

14:06 11/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτυρόμενη για την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών από τεσσάρων στο νηπιαγωγείο συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ νομού Καρδίτσας. Το πρωί στο εργατικό κέντρο ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Καρδίτσας προχώρησε σε σχετική ενημέρωση, μεταφέροντας και τις απόψεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε

οτι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αν η ηγεσία του υπουργείου παιδείας εμμείνει στην απόφαση προκειμένου: να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας των δημοτικών παιδικών σταθμών, να προασπιστούν το δικαίωμα των γονιών παιδιών προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας να επιλέγουν τη δομή προσχολικής αγωγής που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους, και να προστατευθεί το δικαίωμα των παιδιών να είναι παιδιά προσχολικής ηλικίας και «όχι» μαθητές από τα τέσσερά τους χρόνια.

Σε δηλώσεις της η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών στην Καρδίτσας κ. Ανδρονίκη Γραπατσά- Τζέλλου, μεταξύ άλλων είπε ότι με την εξαγγελία της κυβέρνησης, ένας μεγάλος αριθμός παιδιών φεύγει από τους παιδικούς σταθμούς, με συνέπεια, αφενός μεν να χάνονται πολλές θέσεις εργασίας, αφετέρου να υποβαθμίζεται ο ρόλος του παιδαγωγού και οι παιδικοί σταθμοί να μετατρέπονται σε χώρους φύλαξης. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ Απόστολος Ταξιάρχης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ένταξη των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα νηπιαγωγεία θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα προνηπιακά τμήματα των παιδικών σταθμών από το 2005 και μέχρι το 2020 με ανανεούμενες συμβάσεις χρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα