Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τα εργασιακά

13:10 6/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι εργασιακές σχέσεις στο επίκεντρο νέας αντιπαράθεσης κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η «ΕΡΓΑΝΗ» τόνισε ότι «η ψαλίδα μεταξύ της πλήρους απασχόλησης και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης εξακολουθεί να διευρύνεται ανησυχητικά.Αυξάνονται οι “φτωχοί εργαζόμενοι” και “μεγαλώνει” περαιτέρω η γενιά των εργαζόμενων των 360 ευρώ».

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο κ. Βρούτσης «οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, το Σεπτέμβριο του

2017, εκτινάχθηκαν στο 60,33%, με την πλήρη απασχόληση να συρρικνώνεται μόλις στο 39,67%. Πρόκειται για μια εξαιρετικά αρνητική επίδοση, που επηρεάζει τόσο το σύνολο της αγοράς εργασίας, όσο και τη διαμόρφωσή της.».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακοπουλος, με αφορμή και το ερωτηματολόγιο της Νέας Δημοκρατίας για τα εργασιακά, απάντησε στη ΝΔ παραπέμποντας στα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

«Στα ψευδοδιλήμματα της ΝΔ απαντάμε με ενίσχυση της θέσης της εργασίας, που είναι ο μοναδικός δίκαιος δρόμος για την τόνωση της ανάπτυξης», έγραψε σε στο twitter ο κ. Τζανακόπουλος και παρέπεμψε στα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», τα οποία καταγράφουν τη δημιουργία 265.871 νέων θέσεων εργασίας τους πρώτους εννέα μήνες του 2017.

«Η μάχη για την ανάκτηση της εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων συνεχίζεται», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Σχετική είδηση:

Δημιουργήθηκαν 265.871 θέσεις εργασίας το 9μηνο-Καλύτερη επίδοση από 2001 (video)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα