ANT.AΡ.ΣΥ.Α Καρδίτσας: Να τσακίσουμε παλιά και νέα μνημόνια

15:57 6/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ANT.AΡ.ΣΥ.Α Καρδίτσας με αφορμή τη δεύτερη αξιολόγηση, στην οποία τονίζεται: «Καμιά Ανάσταση δεν μπορούν να αναμένουν οι εργαζόμενοι και ο λαός από τις «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΕΕ και ΔΝΤ για τη δεύτερη αξιολόγηση. Αυτοί ήδη τα έχουν πει και τα έχουν συμφωνήσει: μείωση του αφορολόγητου και νέα σφαγή

σε μισθούς και συντάξεις, πρωτογενή πλεονάσματα αφαίμαξης του λαού, ξεπούλημα της ΔΕΗ, του ΟΛΘ και του νερού, πάγωμα των προσλήψεων, περαιτέρω περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας.
Τίποτα δεν περιμένουμε από την εργοδοτική ΓΣΕΕ και την συμβιβασμένη ΑΔΕΔΥ, που περιμένουν να έρθουν τα μέτρα στην Βουλή για να βγάλουν την υποχρέωση με μια 24ωρη απεργία. Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός ούτε θέλει ούτε μπορεί να εκφράσει τα δικαιώματα και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Συγκροτούμε το δικό μας αγωνιστικό σχέδιο και παίρνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλα τα μέτωπα. Με κέντρο τα αγωνιστικά πρωτοβάθμια σωματεία, τις αγωνιστικές συλλογικότητες της ανεργίας και της επισφάλειας, τον κάθε εργαζόμενο που θέλει να παλέψει για να σταματήσει και να ανατραπεί αυτή η πολιτική αναπτύσσουμε την κοινή, μαζική και πανελλαδικά συντονισμένη δράση μας κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα, προβάλλουμε την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα.

Ο μαχόμενος κόσμος του εργατικού κινήματος, απαιτεί από τις ταξικές δυνάμεις να δράσουν από κοινού, και να αναμετρηθούν με το ερώτημα, «πώς οι αγώνες θα νικήσουν». Οφείλουν, πέρα από τις διαφορές τους, να προτάσσουν την αγωνιστική συνάντηση στους δρόμους τονώνοντας την αυτοπεποίθηση των εργαζόμενων. Οφείλουν να υπερβαίνουν στην πράξη τον υποταγμένο συνδικαλισμό, για να συντονιστούν «από τα κάτω» οι διάσπαρτες αγωνιστικές αντιδράσεις σε ένα μεγάλο ρεύμα ανατροπής. Εμείς εξακολουθούμε να επιμένουμε στην κοινή δράση όλων των ταξικών και αγωνιστικών συνδικάτων ,κάθε ταξικής δύναμης κάθε εργαζόμενου ,ανέργου ,ελαστικά εργαζόμενου και συμβασιούχου , χωρίς προαπαιτούμενα και αποκλεισμούς ούτε με χαρακτηρισμούς και επιθέσεις που δε στέκουν και στόχο έχουν μόνο την συκοφάντηση και τη αποτροπή επί της ουσίας της κοινής δράσης . Να οργανώσουμε τον αγώνα μας, χωρίς καμιά αναμονή. Να απορρίψουμε τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης για την υποτιθέμενη καταστροφή εκτός ευρώ και ΕΕ. Να βάλουμε ξανά στο κέντρο της διεκδίκησης τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων, της νεολαίας.

 Για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα- λαιμητόμος για το λαό.
 Να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση!.
 Σύγκρουση και έξοδο από τη φυλακή των Μνημονίων, του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ
 Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της εργοδοσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα