Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

17:15 27/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής.

«Θα συμβουλεύαμε τον κ. πρωθυπουργό να αποφεύγει κάθε είδους μεγαλόστομες διακηρύξεις. Ουδείς τις ακούει. Ουδείς τις πιστεύει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Το ίδιο ισχύει, κατά κύριο λόγο, και για τις σημερινές ανακοινώσεις δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας

που έκανε από την ασφαλή αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου.
»Εάν θέλει να έχει την πραγματική εικόνα, ας επικοινωνήσει απευθείας με τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους πολύτεκνους, τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως τους νέους, που εξαιτίας της πολιτικής του δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και έχουν χάσει κάθε ελπίδα βελτίωσης της ζωής τους.
»Ας τους ρωτήσει τι πιστεύουν για τον ίδιο και την πολιτική του. Από τις απαντήσεις που θα πάρει ίσως τότε και μόνον μπορέσει να κατανοήσει ότι η κοινωνία, βαθιά απαισιόδοξη για το παρόν και χωρίς προοπτική για το μέλλον, είναι πλέον πολύ μακριά και απέναντί του.
»Η σημερινή επικοινωνιακή παράσταση, όχι μόνο δεν πείθει, εξοργίζει ακόμα περισσότερο τα θύματα της φορολογικής επιδρομής και της περικοπής μισθών και συντάξεων που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε.

«Ό,τι και να κάνει, ό,τι και να πει ο κ. Τσίπρας, ούτε θα σταματήσει, ούτε θα ανακόψει την αντίστροφη μέτρηση που, εδώ και καιρό, έχει ξεκινήσει για τoν ίδιο και την Κυβέρνησή του», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Σε “Πρωταπριλιά διαρκείας” βρίσκεται ο κ. Τσίπρας όσον αφορά και τους οικονομικά ασθενέστερους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Στα λόγια το γνωστό μονότονο “κοινωνικό προσωπείο”, χωρίς περιεχόμενο, με ψέματα και αόριστες υποσχέσεις. Στην πράξη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κόψιμο των συντάξεων, πλειστηριασμοί της Α’ κατοικίας, απειλή για τα εργασιακά δικαιώματα.
»Τώρα αφού κόβει το ΕΚΑΣ, υπόσχεται ένταξη των δικαιούχων του στα συσσίτια. Μετατρέπει τους συνταξιούχους σε απόρους. Δεν είναι τυχαίο ότι και από τον Κρατικό Προϋπολογισμό μόνο το 20% των προβλεπόμενων (ελάχιστων) κονδυλίων έχουν χρησιμοποιηθεί το Α’ εξάμηνο του 2016. Φυσικά ούτε λέξη για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, προοπτική και ελπίδα για τον τόπο», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Για μια ακόμη φορά στην παρουσίαση της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης η επικοινωνία επικράτησε της ουσίας. Σκόρπιες σκέψεις χωρίς ποσοτικοποιημένα στοιχεία και συγκεκριμένο στόχο. Σαν να προσπαθεί κάποιος να σβήσει τη «φωτιά» της ανθρωπιστικής κρίσης στην κοινωνία με ένα ποτήρι νερό», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η λεγόμενη «κοινωνική πολιτική» είναι η ταξική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία πήρε την αντιλαϊκή σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τη φτωχοποίηση του λαού για λογαριασμό του κεφαλαίου», αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

«Ούτε το «να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι» δεν ισχύει για την κυβέρνηση, που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, καταργεί το ΕΚΑΣ, μειώνει μισθούς και συντάξεις, διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνει τους φόρους στον λαό, ενώ στο κεφάλαιο προσφέρει φοροαπαλλαγές, νέα προνόμια και επενδυτικά πακέτα», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

«Οι συγκεκριμένοι πυλώνες είναι απλώς στόχοι οι οποίοι στην πράξη δεν έχουν επιτευχθεί. Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο χάος και χρειάζεται σκληρή δουλειά για να ισορροπήσουμε. Καλό θα ήταν να ίσχυαν αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας αλλά δυστυχώς δεν ισχύουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σχετική είδηση: Δέσμη 5 μέτρων άμεσης ενίσχυσης των συνταξιούχων για την απώλεια του ΕΚΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα