Ανοικτά σχολεία και για τα προσφυγόπουλα από τη νέα σχολική χρονιά

16:49 27/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινές δράσεις για την ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και την παροχή σχολικών γευμάτων σε μαθητές που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες αναλαμβάνουν Υπουργείο Παιδείας και Δήμος Αθηναίων.

«Ήδη το υπουργείο Παιδείας«, όπως δήλωσε ο Νίκος Φίλης, «είναι έτοιμο από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς να εντάξει με ευελιξία στα σχολεία

χιλιάδες προσφυγόπουλα«.

Τα παιδιά των προσφύγων θα ενταχθούν σε πολλές σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, ενώ στο Δήμο Αθηναίων θα λειτουργήσουν απογευματινά τμήματα σε 25 σχολικά συγκροτήματα.

Για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών θα προσληφθούν 800 εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα γνωρίζουν αραβικά, φαρσί καθώς και άλλες γλώσσες που μιλούν τα προσφυγόπουλα.

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι οικογένειες των μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει τη διανομή 30.000 σχολικών γευμάτων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της φοιτητικής στέγης με τον Δήμαρχο Αθηναίων να προτείνει να παραχωρηθούν σε φοιτητές κενά διαμερίσματα που βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας όπως για παράδειγμα στην Κυψέλη, πλατεία Βικτωρίας, Φωκίωνος Νέγρη και αλλού.

αίθουσα σύνταξης ert.gr
Ρεπορτάζ:Ελίνα Κολύβα

Keywords
Τυχαία Θέματα