Ανθρωποκτονία από αμέλεια επικαλείται τώρα ο 38χρονος αγγειοχειρουργός του Ιπποκράτειου

17:15 28/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις φυλακές παραμένει ο 38χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης ασθενούς του, παρά τη στροφή που έκανε κατά τη συμπληρωματική απολογία, την οποία έδωσε στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.
Υπό το βάρος των στοιχείων που περιήλθαν στη δικογραφία, ο γιατρός φαίνεται πως κατά τη 2ωρη απολογία του

ακολούθησε εκ διαμέτρου αντίθετη υπερασπιστική γραμμή συγκριτικά με την αρχική απόλυτη άρνηση για την εμπλοκή του στον θάνατο της γυναίκας. Φέρεται να αποδέχθηκε ότι η 36χρονη -μητέρα τριών παιδιών- πέθανε στα χέρια του, ομολογώντας ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος απολογήθηκε ότι η άτυχη μεσίτρια έχασε τις αισθήσεις της, όταν ο ίδιος της χορήγησε τα αναισθητικά, επειδή εκείνη φοβόταν τη διαδικασία της επέμβασης. «Δεν μπορούσα καν να διανοηθώ ότι θα συνέβαινε ό,τι συνέβη. Έκανα το παν για να την επαναφέρω, όταν κατάλαβα ότι τη χάνω» φέρεται να είπε, ενώ απέδωσε όλες τις μετέπειτα ενέργειές του στον πανικό που τον κυρίευσε.
Οι νέοι ισχυρισμοί του δεν στάθηκαν ικανοί να πείσουν εισαγγελέα και ανακρίτρια, που συμφώνησαν ότι πρέπει να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα