Ανθρώπινη και ζεστή αγκαλιά στα προσφυγόπουλα

18:47 27/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα θερμό χειροκρότημα και μια ζεστή αγκαλά επιφύλαξε για μια ακόμη φορά η Λάρισα στα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Κουτσόχερο.

Φορείς συλλογικότητες και απλοί πολίτες βρέθηκαν στο καλωσόρισμα των 26 μαθητών που θα φοιτήσουν στο 3ο γυμνάσιο της Λάρισας.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επεσήμανε ότι «είναι υποχρέωση του Δήμου μέσα από τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η ίδια η χώρα μας, να υποδεχθεί και να δώσει παιδεία σε αυτά τα παιδιά που βρέθηκαν στην χώρα

μας και στον τόπο μας στη Λάρισα. Για εμάς δεν είναι μόνο αυτό. Οι πανανθρώπινες αξίες που μας συγκινούν και μας διακατέχουν, τα μαθήματα ανθρωπιάς που η πόλη έχει δώσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα που εξελίχθηκε το προσφυγικό ζήτημα στην χώρα μας και είναι μπροστά μας και σήμερα και στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, ομόφωνα αποφασίσαμε στην δημιουργία διαπαραταξιακής. Είναι από τα καίρια ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε παιδεία, σε πρόσφυγες πολέμου, παιδιά που έχουμε δει από πολύ νωρίς τα μάτια τους και αυτό και μόνο είναι ικανό να σε κάνει να πάρεις μια τέτοια Θέση. Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες, όλους τους φορείς που συμπαραστάθηκαν και συμπαραστέκονται έμπρακτα, καθώς και τη διαπαραταξιακή που παραβρίσκεται εδώ για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολειά μας. Να πω ένα μεγάλο καλώς ήρθατε από την καρδιά μας και να ξέρετε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας για όσο χρόνο παραμείνετε στην χώρα μας».

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από την διευθύντρια περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου η οποία είπε:
«Νομίζω ότι η εικόνα εδώ σήμερα, είναι η εικόνα, μιας κοινωνίας που θέλει να δώσει ένα μήνυμα. Οι άνθρωποι μπορούν να ζουν αγαπημένοι, αλληλέγγυοι και να υποδέχονται με ανοικτές αγκάλες, τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να τους προσφέρουν μια ευκαιρία στη ζωή. Μια ευκαιρία που για κάποιους λόγους χάθηκε, τους γνωστούς λόγους και το τραγικότερο από όλους, έναν πόλεμο. Είμαστε εδώ όλοι μαζί μια αγκαλιά για να υποδεχθούμε τους Σύρους μαθητές, μαζί με τους μαθητές μας, να τους δείξουμε το δικαίωμα τους, στην παιδεία, στη ζωή, στην αγάπη, στη συντροφιά, είναι αναφαίρετο και εμείς θα το στηρίξουμε όσο μπορούμε».
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου όπου θα φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές.

Μηνύματα συμπαράστασης εξέφρασαν η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ν.Λάρισας, η Ένωση Γυναικών Λάρισας καθώς και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου που ανάρτησαν και πανό που καλοσώριζαν τα προσφυγόπουλα.

Στο καλωσόρισμα βρέθηκε και η διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Λάρισας μαζί με μαθητές που έπαιξαν μουσική για τα προσφυγόπουλα.
Τα 26 παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών θα μεταβαίνουν καθημερινά στο σχολείο και θα διδάσκονται την προβλεπόμενη ύλη βιβλίων που έχουν εκδοθεί αποκλειστικά για την εκπαίδευσή τους. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και η φοίτηση των παιδιών που θα πάνε στα δημοτικά σχολεία που έχουν επιλεγεί στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα