Κομοτηνή: Το ημερολόγιο ενός παραγωγού

18:14 14/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια δύσκολη χρονιά αντιμετώπισε φέτος ο κος Ομέρ Μεμέτ Σενούρ και η οικογένεια του, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας. Καλλιεργητής λαχανικών αναγκάστηκε να ποτίζει καθημερινά για να μπορέσει να κρατήσει «ζωντανά» τα λαχανικά του. Καλλιεργεί 25 στρέμματα με λάχανα, κουνουπίδια, μπρόκολα, μαρούλια, παντζάρια και ό,τι άλλο μπορεί να αναπτυχθεί στη γη της Θράκης.

Δέκα χρόνια τώρα ασχολείται με την καλλιέργεια λαχανικών, έτσι όπως του έδειξε ο πεθερός του. Εκείνος ήταν τριάντα χρόνια στο χώρο και γνώριζε καλά τα μυστικά της δουλειάς.

«Είναι δύσκολη ενασχόληση γιατί πρέπει να είσαι συνέχεια στο χωράφι» δηλώνει ο κ. Ομέρ Μεμέτ Σενούρ και στο ερώτημα πόσες ώρες δουλειάς την ημέρα; απαντά «δεν κοιτάμε ώρες, με το που ξυπνάμε βρισκόμαστε στο χωράφι κι ύστερα ξανά πάλι πίσω» δηλώνει σημειώνοντας «είναι μια δουλειά που σε θέλει κοντά της από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Ο κος Ομέρ Μεμέτ Σενούρ διαθέτει ο ίδιος την παραγωγή του στους καταναλωτές. «Αν δεν το κάνω αυτό δεν μένει κέρδος» δηλώνει και σπεύδει να σημειώσει «τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα με αποτέλεσμα στις αγορές τους να είναι μετρημένοι. Αγοράζουν απλά τα απαραίτητα» λέει μην κρύβοντας την απογοήτευση του. Στο πλευρό του πάντα η σύζυγός του και η νεαρή του κόρη. Αυτός ο αγώνας με τη γη και την παραγωγή, αφορά όλη την οικογένεια «αλλιώς δεν γίνεται» λέει χαμογελώντας ο κος Ομέρ Μεμέτ Σενούρ και επιστρέφει στο κτήμα του, στην Αρίσβη.
Φώτο: Ομέρ Μεμέτ Σενούρ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα