Αναζήτειται η φόρμουλα για την απομάκρυνση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων

20:23 12/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Φόρμουλα για την επίσπευση των διαδικασιών, για την απομάκρυνση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, αναζητείται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας . Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε ακόμη και η κατάργηση των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων.Παράταση χρόνου για την απομάκρυνση όσων έχουν διαπράξει βαριά πειθαρχικά παραπτώματα ζητά η κυβέρνηση, με την τρόικα να επιμένει σε απόλυση 2.000 επίορκων μέχρι τον Ιούνιο και 5.000 ακατάλληλων μέχρι το φθινόπωρο.

Την Πέμπτη το βράδυ, η τρόικα
είχε νέα συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, όπου παρουσίασε σχέδιο με στόχο την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών για τους επίορκους υπαλλήλους, στο πλαίσιο του διοικητικού συστήματος.

Προκειμένου να απλοποιηθεί το γραφειοκρατικό κουβάρι του πειθαρχικού ελέγχου και να επισπευτούν οι διαδικασίες, συζητείται το ενδεχόμενο κατάργησης των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών.

Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, η απόφαση απόλυσης αναστέλλεται αυτόματα αν ο υπάλληλος προσφύγει στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό. Ακόμα κι αν κριθεί ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, μπορεί και πάλι να παγώσει την απόλυση του, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με το σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, οι υπάλληλοι θα διατηρούν το δικαίωμα προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όμως η απόφαση απόλυσης τους θα αναστέλλεται μόνο αν δικαιωθούν από αυτό.

Πάντως, μέχρι το τέλος του μήνα θα μετακινηθούν στις νέες τους θέσεις οι 2.000 διοικητικοί υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα το Νοέμβριο του 2012. Το ΑΣΕΠ εξέδωσε την Παρασκευή τους πίνακες με την πρώτη κατανομή. Ενστάσεις για την βαθμολογία μπορούν να γίνουν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα