Αναθεωρημένη κυκλοφοριακή οργάνωση Τρίπολης

07:30 6/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αλλάζουν όλα στο θέμα της κυκλοφοριακής οργάνωσης της Τρίπολης, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που πρόκειται να ισχύσουν με την «μελέτη αναθεώρησης της κυκλοφοριακής οργάνωσης του κέντρου της Τρίπολης».

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, αποφάσισε να συνάψει συνεργασία με γνωστό μελετητικό γραφείο της Αθήνας, ώστε να προκύψει μία νέα, συνολική αναδιάρθρωση

του συστήματος κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στην Τρίπολη, με ιδιαίτερη έμφαση στο κεντρικό τμήμα της πόλης.

Η συζήτηση για την έγκριση της μελέτης του γραφείου του κ. Ηλιόπουλου (πολιτικός μηχανικός-συγκοινωνιολόγος) έγινε, χθες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά την αντίδραση της παράταξης Σμυρνιώτη και την αποχώρησή της απ’ την αίθουσα.\

Η περιοχή μελέτης του έργου, ορίζεται απ’ τον περιμετρικό οδικό δακτύλιο που περικλείει την αστική περιοχή της Τρίπολης και αποτελεί την σύνδεση της πόλης με την υπόλοιπη χώρα, μέσω του εθνικού οδικού δικτύου προς Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο/Κόρινθο και Πύργο.

Στο βασικό οδικό δίκτυο, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε βασικούς δρόμους, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και στην πεζοποιημένη ζώνη. Μοιραία, παρέμβαση θα γίνει και στις περιοχές στάθμευσης, αλλά και στους κόμβους.

Συγχρόνως, θα γίνουν και ειδικές ρυθμίσεις.

Τέλος, η μελέτη προτείνει και την «βιώσιμη αστική κινητικότητα», μιας και ο Δήμος της Τρίπολης θα πάρει χρήματα απ’ το «Πράσινο Ταμείο». Προτείνονται λύσεις που έχουν σχέση με τις δημόσιες συγκοινωνίες, με τους ποδηλατόδρομους και με τις μετακινήσεις πεζών.

Το σχέδιο της κυκλοφοριακής παρέμβασης είναι ανοιχτό σε μικρο-παρεμβάσεις, ενώ για να εφαρμοσθεί μετά την ψήφισή του, θα πρέπει να εγκριθεί απ’ την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα