Αναμένεται η κατάθεση του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ για την «ανάμιξη της Ρωσίας»

22:55 4/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ένας πρώην συνεργάτης του στις επιχειρήσεις του πρόκειται να καταθέσουν αυτήν την εβδομάδα στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία συνεχίζει την έρευνά σχετικά με τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ θα καταθέσει στην Επιτροπή την Τετάρτη και ο Ρωσοαμερικανός Φίλιξ Σάτερ την Πέμπτη, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό

δίκτυο CNN.

Ο Σάτερ είναι πρώην συνεργάτης του προέδρου που υποστήριζε ότι είχε διασυνδέσεις με τη Μόσχα. Και οι δύο θα καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Η Επιτροπή αυτή είναι η μία από τις τρεις που ερευνούν την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη συνεργατών του Τραμπ με τη Ρωσία κατά την προεκλογική περίοδο. Την υπόθεση ερευνά επίσης ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

Την περασμένη εβδομάδα μίλησαν στην Επιτροπή της Βούλης ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και ο ‘Ερικ Πρινς, ο ιδρυτής της εταιρείας Blackwater που υποστήριξε ενεργά την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Στο Κογκρέσο ενδέχεται να κληθεί και πάλι για κατάθεση ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός και στενός σύμβουλος του προέδρου που είχε εμφανιστεί στην Επιτροπή Πληροφοριών και τον περασμένο Ιούλιο, επίσης κεκλεισμένων των θυρών.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα