Αλληλέγγυοι … Φυσικό αέριο και Παλαίμαχοι

12:55 30/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για μια ακόμη φορά η εταιρία διανομής φυσικού αερίου πήρε την πρωτοβουλία για αναδείξει ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και υγεία. Αυτή φορά με την συνδρομή των παλαιμάχων του ΠΑΟΚ, του ΑΡΗ, της ΑΕΛ και του Ηρακλή, διοργάνωσε τουρνουά ποδοσφαίρου στο Λιτόχωρο Πιερίας με σκοπό να ενισχύσουν τους ανθρώπους που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις .

Έτσι, αποφασίστηκε στην σκιά του

Ολύμπου να συναντηθούν ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, να ξυπνήσουν μνήμες από το ένδοξο παρελθόν του ελληνικού ποδοσφαίρου και να στείλουν το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός δεν είναι οι ασχήμιες που βλέπουμε, όταν τα «λαίμαργα» πλακώνονται και διώχνουν τους υγιείς ανθρώπους του αθλητισμού από τα γήπεδα, αλλά πολιτισμός, συλλογικότητα, ομαδικότητα και κοινωνικότητα.

Άνθρωποι που έγραψαν χρυσές σελίδες του ποδοσφαίρου με τις ομάδες που αγωνίστηκαν και την Εθνική μας ομάδα, βρέθηκαν στο «Πύρρος Δήμας» στη φιλόξενη γη του Λιτοχώρου για να στείλουν για άλλη μια φορά το μήνυμα του αθλητισμού ότι ενωμένος εκπέμπει πολιτισμό.

Αλήθεια, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τον Κώστα Αϊδινίου, τον Γιάννη Βένο, τον Κούλη Αποστολίδη, Τον Τάκη Παραφέστα, τον Λάκη Παπαϊωάννου, τον Στέφανο Μπορμπόκη, Τον Κώστα Ιωσηφίδη, τον Θοδωρή Βουτυρίτσα, τον Δημήτρη Αδάμου, τον Φάνη Τουτζιάρη, τον Χρήστο Μιχαήλ, τον Κώστα Δράμπη, τον Κώστα Ορφανό, τον Κυριάκο Αλεξανδρίδη, τον Μιχάλη Ιορδανίδη, τον Χρήστο Τερζανίδη και πολλούς άλλους που χάρισαν όμορφες στιγμές και απέδειξαν για άλλη μια φορά το ήθος τους και το γεγονός ότι τα χρόνια μπορεί να πέρασαν, η τέχνη και τα μυστικά του ποδοσφαίρου δεν ξεχνιούνται.

Το τουρνουά των τεσσάρων ομάδων της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας είχε ως σκοπό να ενισχύσει οικονομικά το Φιλόπτωχο Σύλλογο Λιτοχώρου, το Γηροκομείο Λάρισας και το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π.) « Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».

Στο τουρνουά οι παλαίμαχοι αγωνίστηκαν από δυο ημίχρονα των 25λεπτών. Ο Άρης αγωνίστηκε με τον Ηρακλή που νίκησε χάρη στο τέρμα του Δημήτρη Αδάμου με 1-0 και στο άλλο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την ΑΕΛ την οποία κέρδισε με 3-1. Τα τέρματα για τον Δικέφαλο του Βορρά πέτυχαν οι Ιορδανίδης,(πολύ ωραίο γκολ σε εκτέλεση, κόρνερ Αλεξανδρίδη κεφαλιά Ιορδανίδη), Αργυρίου και Τουρσουνίδης με πέναλτι. Για την ΑΕΛ το τέρμα πέτυχε ο Γιώργος Λιάπης, επίσης, ωραίο γκολ.

Πριν από την αναμέτρηση ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣ Λεωνίδας Μπακούρας που είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του τουρνουά μίλησε για την ανάγκη να αναδεικνύεται το αθλητικό ιδεώδες ως δείγμα πολιτισμού, αλλά και για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του τουρνουά. αφού τα έσοδα δόθηκαν στα ιδρύματα.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας για το χθεσινό τουρνουά ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας επανέλαβε ότι σκοπός αυτού του τουρνουά είναι να αναδείξει το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας και του αθλητισμού και να στείλει το μήνυμα ότι «όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε την άσχημη εικόνα του αθλητισμού που είναι υγεία».

Πλακέτες επίσης απονεμήθηκαν από την ΕΔΑ ΘΕ στους αρχηγούς των ομάδων Κώστα Αιδινίου (Ηρακλής), Γιάννη Βένο (Άρης) Κούλη Αποστολίδη (ΠΑΟΚ) και Τάκη Παραφέστα (ΑΕΛ) καθώς και στον δήμαρχο Λιτοχώρου Κώστα Δημόπουλο που φιλοξένησε τη διοργάνωση. Τέλος τιμητικές πλακέτες έδωσαν και οι αρχηγοί των ομάδων στο γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣ Λεωνίδα Μπακούρα.

Με τους παλαίμαχους της ΑΕΛ που προπονητή είχαν τον Νίκο Βλαχούλη αγωνίστηκαν οι : Μιχαήλ, Κυριακούλης, Παραφέστας, Ντόσας, Σελιώνης, Παπαντωνίου, Παπαρίζος, Λόης, Αβραούλης, Ράμμος, Τσιτσιλής, Κούγιας, Κώτσιος, Βιλανάκης, Τσώτσος, Βασιλείου, Λιάπης, Μαλουμίδης, Τσαπατώρης, Πλίτσης, Βουτυρίτσας, Γκόλαντας, Σταματίου, Κολομητρούσης.

Με τη λήξη του τουρνουά η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ευχαρίστησε της ΕΠΣ Πιερίας για τη διάθεση διαιτητών, στους οποίους τα στελέχη της εταιρίας έδωσαν από μια ανθοδέσμη.

Αμέσως μετά τη λήξη του τουρνουά η ΕΔΑ ΘΕΣΣ δεξιώθηκε τις αποστολές της ΑΕΛ, του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή στο κέντρο «Ανεμόμυλος» που βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό τοπίο και έδωσε τη δυνατότητα σε όλους μαζί να αναπολήσουν παλιές καλές στιγμές, να συζητήσουν για τα σημερινά δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να συμφωνήσουν ότι ο αθλητισμός είναι υγεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα