Ο Σπ.Παγώνης για «λουκέτο» στο «καφενείο» στην «Καμπάνα» Κεφαλονιάς

12:02 30/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για το »καφενείο» της ‘’Καμπάνας’’ από την παράταξη του κ. Παρίση», ήταν το «απόσταγμα» σημερινής συνέντευξης στην ΕΡΤ Ζακύνθου, του συντονιστή ΝΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ Σπ.Παγώνη, με αφορμή και σχετική παρέμβαση από την Ομάδα Μελών Κραναίας της τοπικής οργάνωσης για το θέμα που αφορά στο κλείσιμο από την Δημοτική Αρχή, της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής η οποία φιλοξενούσε παιδιά με ειδικές ανάγκες, προσφέροντας σημαντικό

κοινωνικό έργο.

«Μετά το πέρας της παρακολούθησης του ειδικού σχολείου στα Φαρακλάτα, οι γονείς δεν έχουν καμία άλλη δομή που να μπορούν να απασχολούν τα παιδιά τους. Το »καφενείο»-κοινωνικός συνεταιρισμός στην ‘’Καμπάνα’’ ήταν μία πραγματική λύτρωση καθώς εκεί τα παιδιά έβρισκαν απασχόληση μέσω της οποίας υπήρχε κοινωνικοποίηση, σεβασμός και αξιοπρέπεια στις ζωές τους. Αυτό το υπερπολύτιμο μέρος που αποτελούσε πολιτιστικό και ‘’κοινωνικό στολίδι’’ ολόκληρης της Κεφαλονιάς, ο κ. Παρίσης και οι συμπολιτευόμενοι συνεργάτες του αποφάσισαν να του βάλουν λουκέτο με λογιστικού τύπου δικαιολογίες», επισήμανε ο κ.Παγώνης.

«Πάγια τακτική για όσους δεν έχουν ουσιαστική απάντηση σε ένα θέμα και θέλουν να αποφύγουν την αντιπαράθεση είναι η αλλαγή θέματος, η παράβλεψη των γεγονότων και τα παραπλανητικά ερωτήματα. Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε η Δημοτική Αρχή του κ. Παρίση να απαντήσει σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για την τοπική κοινωνία μας, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά δεν έχει καμία ανησυχία που με την απόφασή της κάποια παιδιά κλείστηκαν στα σπίτια τους», ανέφερε.

«Εφτά χρόνια μετά την ανάληψη της διαχείρισης του Δήμου Κεφαλονιάς από την παράταξη του κ. Παρίση, και ακόμη ακούμε δικαιολογίες του τύπου ‘’παραλάβαμε καμένη γη’’. Πόσα χρόνια δηλαδή χρειάζονται για να μπει επιτέλους η ‘’τάξη’’ που ευαγγελίζεται η Δημοτική Αρχή; Μέχρι πότε θα δικαιολογούνται με βάση τα πεπραγμένα των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών; Φταίνε οι προηγούμενες αρχές που μέσα σε εφτά χρόνια δεν κατορθώσαν την εξυγίανση του »καφενείου» της ‘’Καμπάνας’’ και τη κερδοφόρο λειτουργία του; Φταίνε οι προηγούμενες αρχές που πολιτεύονται στη βάση του επιχειρείν χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία; Η αλήθεια είναι πως η δική τους πολιτική επιλογή έφερε το κλείσιμο του »καφενείου» της ‘’Καμπάνας’’ και την χρεώνεται αποκλειστικά και μόνο στα πεπραγμένα της, η δημοτική παράταξη που διοικεί τον Δήμο», πρόσθεσε.

«Πέρα όμως απ’ το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δε λέει ‘’κουβέντα για το πάπλωμα’’, ανοίγει μία άλλη συζήτηση στην οποία είναι προκαταβολικά ηττημένη. Κάνει το λάθος δηλαδή να βάζει θέμα για τα χρήματα που λαμβάνει από το κράτος σήμερα, σε σχέση με τις εποχές του ‘’αδελφού’’ Χρυσοχοϊδη, τη στιγμή που απ’ το 2011 μέχρι και το 2014 που η ΝΔ ήταν κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ, οι κρατικές επιχορηγήσεις συνεχώς έφθιναν και είχαν φτάσει μέχρι και τα 7.107.366,10€(2013). Το 2015 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. με τους ΑΝΕΛ. η κρατική επιχορήγηση πήγε στα 9.451.488,14€ και την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2016, έφτασε τα 10.426.368,88€ με τα οποία υπήρξε υπερκάλυψη στα προϋπολογισθέντα έσοδα καθώς αυτά είχαν υπολογιστεί στα 10.009.666,04! Αυτό σημαίνει ότι το 2015(επί Τσίπρα) υπήρξε μία αύξηση της τάξης του 26,77% στα έσοδα που είχε ο Δήμος σε σχέση με το 2014(επί Σαμαρά), ενώ παράλληλα η μεταβολή από το 2014 στο 2016 ήταν της τάξης του +39,85%. Αυτοί είναι οι αδιάσειστοι αριθμοί, και χωρίς να αναφέρουμε τα 5 εκατομμύρια € της Περιφέρειας Αττικής, τις δύο έκτακτες επιχορηγήσεις μέσα στο Μάιο και άλλους πόρους, αλλά παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή Παρίση νοσταλγεί τον ‘’αδελφό’’ Χρυσοχοϊδη και τον πακτωλό χρημάτων της ουτοπίας», υποστήριξε.

«Να αφήσουν, λοιπόν, την εμπάθεια τους, προς την τοπική Βουλευτή-της οποίας το έργο αναγνωρίζουν όλοι οι Θιακοκεφαλονίτες και γι’ αυτό θα την εκλέξουν εκ νέου να τους αντιπροσωπεύσει στη νέα βουλή των Ελλήνων που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές του 2019-και να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας να έχουν μία καλύτερη καθημερινότητα. Αυτή είναι η αποστολή της τοπικής αυτοδιοίκησης που απο το 2010 μέχρι σήμερα αποτυγχάνει να υπηρετηθεί στα νησιά μας», κατέληξε ο κ.Παγώνης.

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα