Αλεξανδρούπολη: Νατάσα Γκαρά «το θέμα της επιπλέον στελέχωσης στο τελωνείο των Κήπων τίθεται συνεχώς στα αρμόδια υπουργεία»

10:28 14/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είναι παράδοξο να λέμε συνεχώς ότι κάνουμε κινήσεις για να αυξήσουμε την τουριστική κίνηση στον νομό Έβρου από τις δύο παράλληλες πύλες εισόδου και να μην κάνουμε κινήσεις ώστε να ενισχύσουμε τους ελέγχους και ουσιαστικά τις πύλες αυτές που είναι τα τελωνεία,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ κ. Νατάσα Γκαρά με αφορμή τις πολύωρες καθυστερήσεις τούρκων επισκεπτών που σημειώθηκαν πριν λίγες ημέρες στο τελωνείο των Κήπων.

Όπως

υποστήριξε η κ. Γκαρά το θέμα της επιπλέον στελέχωσης στο τελωνείο των Κήπων κυρίως τους θερινούς μήνες όπου η κίνηση είναι αυξημένη, τίθεται συνεχώς στα αρμόδια υπουργεία ενώ υπογράμμισε πως έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί για την ολοκλήρωση της μελέτης του τελωνείου των Κήπων η οποία είχε προκηρυχτεί το 2008 από την Π-ΑΜΘ.

« Έχουμε επισημάνει την ολοκλήρωση της μελέτης αυτής στο υπουργείο η οποία βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων, από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να προχωρήσουμε σε αυτά τα δεδομένα και στην υλοποίηση της μελέτης,» είπε χαρακτηριστικά η κ. Γκαρά.

Πρόσφατα ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε πως γίνεται μια συνολική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών των τελωνείων σε όλη την χώρα ,ώστε να γίνονται πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι και η πάταξη του λαθρεμπορίου από εισαγωγές προιόντων, ένα φαινόμενο το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί.

«Στο πλαίσιο αυτό ,» είπε η κ. Γκαρά ανακοινώθηκε από το αρμόδιο υπουργείο και από τον κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα