Κομοτηνή:ΕΡΤ Δελτίο Ειδήσεων 14-07-2016

10:22 14/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 14-07-2016

Υγεία
Δ. Αδαμίδης: «Κάνουμε βήματα στην τριτοβάθμια περίθαλψη»
Ξεκίνησαν σιγά σιγά οι πρώτες προσλήψεις Διοικητικού, Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, αλλά και στο Διδυμότειχο, μετά από αρκετά χρόνια, όπως τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Αδαμίδης.
Αναφερόμενος στα μηχανήματα υπογράμμισε πως τα περισσότερα είναι παλιάς

τεχνολογίας, ωστόσο υπάρχουν αρκετά νέας τεχνολογίας και μηχανήματα που μόνο το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης διαθέτει, όπως αυτό της Επεμβατικής Ακτινοθεραπείες για τους κακοήθεις όγκους.
Σημείωσε δε πως από το νέο ΕΣΠΑ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναμένει ένα σύγχρονο μηχάνημα Στεφανιογραφίας.
Μάλιστα υπάρχει και ο σχεδιασμός για ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, αλλά και αναδιοργάνωση στα τμήμα επειγόντων περιστατικών.
Ωστόσο, τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, την επίλυσή τους δυσκολεύει και το γεγονός πως δεν έχει παραληφθεί επίσημα και ανήκει στην τότε κατασκευάστρια και σήμερα χρεωκοπημένη και επιφορτισμένη με πολλές δίκες ΔΕΠΑΝΟΜ.
Ένα επίσης θέμα που θέλει να πατάξει η νέα Διοίκηση είναι και το γνωστό φακελάκι, με την καθιέρωση της λίστας χειρουργείου.
Σε ότι αφορά την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου, υποστήριξε πως υπάρχουν προτάσεις για μικτή χρήση, είτε ως δομή αποκατάστασης, είτε ως δομή για κακοποιημένες γυναίκες και φιλοξενία αστέγων.

Στρατιωτικοί γιατροί στο Κέντρο υγείας Εχίνου για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις
Σήμερα από τις 10:

Keywords
Τυχαία Θέματα