Αλεξανδρούπολη: Έτος τουρισμού το 2017 για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

10:10 28/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αύξηση περίπου 10% σε ότι αφορά τις αφίξεις των επισκεπτών στην ΑΜ-Θ κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ για το 2015 σε σχέση με το 2014.
«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί αυτό το τουριστικό ρεύμα δεν έχει μείνει μόνο στην παραλιακή ζώνη, αλλά φαίνεται πως αφήνει κάποια πράγματα και στα υπόλοιπα κομμάτια της Περιφέρειας,» σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης.

Οι επισκέπτες που επιλέγουν την Π-ΑΜΘ για τις διακοπές

τους ,προέρχονται σύμφωνα με τον κ. Αμοιρίδη από βαλκανικές χώρες, όπως Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία, Ρουμανία, Ουκρανία ,Μολδαβία καθώς και από χώρες, όπως Βόρειο και Δυτική Ευρώπη με κυρίαρχη την Γερμανία και την Μ.Βρετανία

«Είμαστε ικανοποιημένοι για αυτά τα δυο χρόνια της θητείας μας. Στόχος μας είναι όμως να δώσουμε ένα μεγαλύτερο κίνητρο μια «έκρηξη» τουριστική , για αυτό και ο Περιφερειάρχης ο κ. Παυλίδης πρότεινε να ανακηρυχθεί το 2017 έτος Τουρισμού για την Π-ΑΜΘ ,πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου,» είπε ο κ. Αμοιρίδης .

«Κυρίαρχος σκοπός των δράσεων που θα συναποφασίσουμε με τους τοπικούς φορείς ανά Περιφερειακή Ενότητα θα είναι μέσα από το έτος τουρισμού να κινητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία ,» εξήγησε ο κ. Αμοιρίδης και τόνισε πως «είναι σημαντικό και το έχουμε διαπιστώσει ότι, δράσεις της Περιφέρειας,η προβολή που κάναμε, αλλά και τα υπόλοιπα έργα υποδομής, δίνουν άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα εκεί που έχουμε την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.»

Με αφορμή την ημερίδα «Ακτοπλοϊκή διασύνδεση Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης –Λήμνου-Λέσβου ,» η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7.00μμ στο «Νομαρχείο» στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Αμοιρίδης είπε πως «η Π-ΑΜ-Θ στηρίζει και υποστηρίζει την διασύνδεση αυτή και έχει κάνει δράσεις και παρεμβάσεις για τον σκοπό αυτό,» και τόνισε πως το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα πρέπει να δει το θέμα πιο ζεστά. «Η ανάγκη της δρομολόγησης αυτής της γραμμής είναι μεγάλη και είναι καταγεγραμμένη ,δεν τίθεται αμφιβολία για αυτό,» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμοιρίδης.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου
φώτο: Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα