Αλεξανδρούπολη: INE- ΓΣΕΕ ενισχύει τους ανέργους σε επίπεδο δεξιοτήτων και γνώσεων

20:36 12/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι «Πρόσφατες αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση και την Εργατική Νομοθεσία», συζητήθηκαν σε δυο εκδηλώσεις που διοργάνωσε σε Σουφλί και Αλεξανδρούπολη για εργαζόμενους και ανέργους ,το Εργατικό Κέντρο Έβρου σε συνεργασία με τον Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ)της ΓΣΕΕ.
«Πρόκειται για δράσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα Δικτύου παροχής υπηρεσιών Πληροφορικής και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων που υλοποιεί το ΙΝΕ

της ΓΣΕΕ σε όλη την Ελλάδα,» ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Χαραλαμπίδης Χαράλαμπος επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ στο παράρτημα ΑΜΘ ,υπογραμμίζοντας πως «το πρόγραμμα παρέχει εξατομικευμένη πληροφόρηση σε θέματα εργασιακής, ασφαλιστικής νομοθεσίας και απασχόλησης, πχ. πότε μπορώ να βγω στη σύνταξη, θα χρειαστώ βιογραφικό και πιστοποίηση για την δουλειά κ.λπ.)
Όπως εξήγησε ο κ. Χαραλαμπίδης «τα πράγματα σχετικά με την ανεργία είναι εξαιρετικά δύσκολα και δεν θα υποτηρίξουμε πως μέσα από την δική μας δουλειά οι άνεργοι μπορούν να βρούν εργασία. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε τους ανέργους σε επίπεδο δεξιοτήτων ,γνώσεων και ενίσχυση της αυτοπεποίθεσης τους.»
Το πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και πιο συγκεκριμένα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Διαβίου Μάθησης και Εκπάιδευσης.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα