Αλ. Τσίπρας: Το κοινό μας μέλλον δεν μπορεί να χτιστεί πάνω στον εθνικισμό

07:02 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, η διασφάλιση και η ενίσχυση της σταθερότητας και η ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής, ζήτημα το οποίο αποκτά δυναμική ενόψει της βουλγαρικής προεδρίας το α’ εξάμηνο του 2018, συζητήθηκαν χθες, στην 1η Τετραμερή Σύνοδο, Ελλάδας – Βουλγαρίας – Σερβίας – Ρουμανίας , στη Βάρνα, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας στη Βάρνα

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε, μεταξύ

άλλων, την πεποίθηση ότι και οι τέσσερις χώρες μαζί μπορούν να παίξουν πολύ ουσιαστικό ρόλο για την ειρήνη, τη σταθερότητα, την πρόοδο και τη συνανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ότι «το κοινό μας μέλλον δεν μπορεί να χτιστεί πάνω στον εθνικισμό»

Παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα της συνεργασίας σε ενέργεια, οικονομία, και μεταφορές, αλλά και στη διαχείριση κρίσεων, την ασφάλεια και την προσφυγική κρίση.

Στο ίδιο μήκος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Σερβία.

«Το όραμα του Ρήγα Φεραίου για την ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη των Βαλκανικών λαών διατηρεί και σήμερα την επικαιρότητά του», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος χθες από το Βελιγράδι.

«Μόνο οι λαοί εκείνοι που σέβονται το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο έχουν θέση σε αυτή την Ευρώπη που και ο Ρήγας είχε οραματιστεί με το δικό του τρόπο», πρόσθεσε.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα