Αλ. Τσίπρας: Πολιτικός στόχος η κατάργηση του μνημονίου

21:51 23/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την κατάργηση του μνημονίου θέτει ως πολιτικό στόχο ο Αλέξης Τσίπρας, και κάνει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις, την οικονομία και την ΑΟΖ, σε συνέντευξή του στη Real News.Ο κ. Τσίπρας
χαρακτηρίζει ως πράξη εθνικής μειοδοσίας τον συμψηφισμό πιθανών κοιτασμάτων στην ΑΟΖ με το χρέος.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις, δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει ό,τι χρειάζεται να είναι δημόσιο για τις ανάγκες του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας, τονίζοντας: «Το πολιτικό κατεστημένο που κυβέρνησε τη χώρα ξεπέρασε κάθε όριο διαπλοκής, τόσο στην περίοδο της ανάπτυξης όσο και στην περίοδο των μνημονίων. Αυτοί οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις υποκινούμενοι πολιτικά από τη διαπλοκή, καλά θα κάνουν να μην κοιμούνται ήσυχοι».

Παράλληλα, δηλώνει ότι για μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα η στήριξη των μισθών και των κοινωνικά ασθενέστερων, ανέργων, συνταξιούχων, χαμηλόμισθων και μικρών επιχειρήσεων: «Το άμεσο θα είναι η κατάργηση των νόμων που διαλύουν τις συλλογικές συμβάσεις και κάνουν εύκολες τις απολύσεις. Αυτό θα είναι μία στήριξη στους μισθούς που πέφτουν κατακόρυφα».

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται σε όσους, όπως υποστηρίζει, επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη και υποστήριξαν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση δεν θα τηρήσει τη δέσμευση για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης είχε δηλώσει ότι όσο θα υποχωρεί η οικονομία, τόσο πιο δύσκολη θα είναι ανόρθωσή της.
Keywords
Τυχαία Θέματα