Πείσμωσαν με την αποβολή και «κάρφωσαν» δύο γκολάκια

Έπρεπε να φτάσουμε στο 57' του αγώνα Ξάνθη-Βέροια για να δούμε ποδόσφαιρο αξιώσεων και να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο το παιχνίδι με την αποτυχημένη εκτέλεση πέναλτι των γηπεδούχων και την επιτυχία δύο τερμάτων από τους φιλοξενούμενους.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ορέστες των της Βέροιας ανέτρεψε τον Μαρσελίνιο και καταλογίστηκε πέναλτι και αποβολή στον παίκτη.

Ο Μάνταλος, ωστόσο που κλήθηκε να το εκτελέσει, δεν κατάφερε να νικήσει τον Λόπεζ και

στη συνέχεια του αγώνα εκεί που περιμέναμε τη Ξάνθη να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή, ήρθε το 71΄ και ο Κόστλι των φιλοξενουμένων άνοιξε το σκορ για τη «βασίλισσα του βορρά» ύστερα από ωραία πάσα (με «τακουνάκι») από τον Ολαϊτάν.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν, αλλά τελικά το γκολ ήρθε και πάλι από τη Βέροια με τον Ολαϊτάν, ο οποίος στο 89΄ πλάσαρε ωραία τον Λοντίγκιν για το τελικό 0-2.

Να σημειωθεί ότι από το 83' και η Ξάνθη έπαιζε με δέκα παίκτες επειδή τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Βάλλας, ενώ ο Ουζουνίδης είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του.

Η κατάκτηση των τριών βαθμών δίνει ελπίδες παραμονής στην ομάδα της Βέροιας και δημιουργεί προηγούμενο με τη Ξάνθη καθώς μετά το θρίαμβο στο Κύπελλο, όπου πανηγύρισε πρόκριση μέσα στα Πηγάδια, ήρθε και αυτή η καθαρή νίκη βαθμών και γοήτρου.

Διαιτητής: Δ. Θάνος (Γρεβενών)

Κόκκινη: 57΄ Ορέστες

Κίτρινες: Φλίσκας, Μαρίν, Βάλλας - Γεωργέας, Κόστλι

Skoda Ξάνθη: Λοντίγκιν, Γούτας(80' Βασιλακάκης), Κομεσίδης, Βάλλας, Μάνταλος, Ντιέ, Μαρίν, Ονουάτσι, Σολτάνι(46' Μαρσελίνιο), Φλίσκας(70' Ράνος), Μπέρτος.

Βέροια: Λόπεζ, Μπερτέν, Ορέστες, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Καλογέρης, Ολαϊτάν, Γεωργέας, Πέρεθ, Μπαργκάν(62' Τζημογιάννης), Κόστλι(90' Μοκάκε).

Keywords
Τυχαία Θέματα