Αλ. Τσίπρας: Κομβικός ο ρόλος του ΥΠΕΣ για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας

13:59 1/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον κομβικό ρόλο του υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το ΥΠΕΣ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες του ΥΠΕΣ από τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Νομοθετικές πρωτοβουλίες

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, όλα αυτά

τα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο αντιπαραγωγικό, αδιαφανές και ευάλωτο σε κάθε είδους πελατειακές πρακτικές.

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων και για το θέμα της ιθαγένειας, «για να απλοποιήσουμε και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες απόδοσης της ιθαγένειας, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της συνέντευξης και της προσκόμισης των δικαιολογητικών και του χρόνου που απαιτείται».

«Από τις βαρύτερες αμαρτίες του παρελθόντος το ζήτημα των συμβασιούχων»

Προχωράμε σε διερεύνηση του πόσοι από τους συμβασιούχους καλύπτουν στην πραγματικότητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου. pic.twitter.com/FDVbj1kdOV

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 1, 2017

Όσον αφορά το ζήτημα των συμβασιούχων, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως αναζητείται η δυνατότητα οριστικής επίλυσης του προβλήματος στη βάση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, «ξεκινώντας με μια διερεύνηση για το ποιοι από αυτούς τους ανθρώπους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Αναφερόμενος στην αυτοδιοίκηση σημείωσε: «Μετά από επτά χρόνια κρίσης περνάμε σε μια νέα εποχή οπου τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως παλιά. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στους κανόνες λειτουργίας στους ΟΤΑ. Ανοίγουμε τη συζήτηση για να εισαχθούν οι αρχές της συνεννόησης και της συνεργασίας».

«Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο εκκίνησης της διαδικασίας της διαβούλευσης έτσι έως το πολύ στις αρχές φθινοπώρου να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη», σημείωσε.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΥΠΕΣ εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε όλα τα υπουργεία προκειμένου να εποπτεύσει το κυβερνητικό έργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα