Αλ. Τσίπρας: Η Αλεξανδρούπολη ένας ισχυρός ενεργειακός κόμβος εμπορίου και ενέργειας

09:18 25/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η περιφερειακή ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη Θράκη, σε καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερή αναφορά στην αναπτυξιακή δυναμική της Θράκης και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση του λιμανιού που θα αποτελέσει τη σύνδεση με την ανατολική Μεσόγειο και θα αναβαθμίσει την Περιφέρεια.

«Η στρατηγική γεωγραφική θέση της πατρίδας μας σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα μας να επενδύσουμε σε σύγχρονες

υποδομές μπορούν να αναδείξουν την Αλεξανδρούπολη σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή προσφέροντας τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη της οικονομίας μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό λιμάνι απ’ όπου τα εμπορεύματα με ευκολία θα μεταφέρονται μέσω οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών στην ανατολική και βαλκανική Ευρώπη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια αναμένεται να επιθεωρήσει τα έργα κατασκευής του Αγωγού Φυσικού Αερίου Τap. Αμέσως μετά θα μεταβεί στη Φιλλύρα Ροδόπης όπου θα επισκεφθεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης.

Αργά το μεσημέρι θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στην Κομοτηνή.

Αύριο Σάββατο θα εγκαινιάσει το γραφείο της πρωθυπουργικής γραμματείας, στη Θεσσαλονίκη.

Σχετική είδηση: Η περιφερειακή ανάπτυξη στο επίκεντρο της περιοδείας του Αλ. Τσίπρα στη Θράκη

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα