Αλ. Μαρινάκης: Δεν είναι τυχαίο φαινόμενο ο αντικομμουνισμός (audio)

21:34 24/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο χυδαίος αντικομμουνισμός της ΕΕ δεν έχει πάτο» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι ανάμεσα «στα χυδαία και ανήκουστα, που ειπώθηκαν στην αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία», ήταν και η ταύτιση του ανεπανάληπτου έργου του Καρλ Μαρξ «Το Κεφάλαιο» με το ναζιστικό μανιφέστο «Ο Αγών μου» του Χίτλερ από τον Γκ. Λίντμπλαντ, συντάκτη και εισηγητή του «εκτρώματος του αντικομμουνιστικού μνημονίου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 2006».

Αποτυχία αποδείχθηκε η συνάντηση για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από ολοκληρωτικά καθεστώτα», την οποία διοργάνωσε η εσθονική Προεδρία της ΕΕ στις 23 Αυγούστου, δίδοντας έμφαση στα «κομμουνιστικά εγκλήματα». Στις εκδηλώσεις, τη σχετική συνέντευξη Τύπου και το «συνέδριο», παρέστησαν τελικά μόνο εκπρόσωποι (ούτε καν οι ίδιοι οι υπουργοί) των υπουργείων Δικαιοσύνης της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Κροατίας. Ουσιαστικά οι χώρες της Βαλτικής και του Βίζεγκραντ.

Για το θέμα του αντικομμουνισμού και του ιδεολογικού προγκρόμ που εξελίσσεται κυρίως σε χώρες της Βαλτικής από το 1990 μέχρι και σήμερα, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων το στέλεχος του ΚΚΕ, Αλέκος Μαρινάκης.
Ο κ. Μαρινάκης εκτιμά ότι όλη αυτή η απόπειρα ανάδειξης των εθνικοσοσιαλιστών με την ταυτόχρονη δαιμονοποίηση του κομμουνισμού, δεν είναι καθόλου τυχαία.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Γιαννάκου η οποία σε ανάρτησή της ανέφερε ότι «Κάποιοι αποσιωπούν ότι το ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας ήταν εθνικοσοσιαλιστικό και συνεπώς αριστερής προέλευσης», ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε τον ρόλο του ΕΑΜ και στην Κρήτη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Μαρινάκης:


Καταδικάζουν 51 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα

Εξάλλου, με ανακοίνωση που υπογράφουν μέχρι στιγμής 51 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα, καταδικάζουν την «αντικομμουνιστική σύναξη» που «έχει στόχο την κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού και των πρωτόγνωρων κατακτήσεων του για τους εργαζόμενους, την παραχάραξη της Ιστορίας, την απαράδεκτη κι ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού και τις θηριωδίες του».

«Η προκλητική εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό συνιστά αθώωση του φασισμού και της μήτρας που τον γεννάει και τον θρέφει, του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι «η κλιμάκωση του αντικομμουνισμού σηματοδοτεί ενίσχυση των αντιλαϊκών μέτρων, περιστολή των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, εξαπόλυση νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Άρτεμις Κατράκη

Keywords
Τυχαία Θέματα