Κομοτηνή: Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, άξιοι «πρεσβευτές» της Ροδόπης

20:42 24/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Όταν την καθημερινότητα του δεν την απασχολούν οι αριθμοί και οι υποχρεώσεις του τραπεζικού καταστήματος όπου εργάζεται, τότε η στρογγυλή «Θεά» και η αγαπημένη του ομάδα διεκδικούν την προσοχή του. Ο λόγος για τον κο Γιάννη Μηλιατζόπουλο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Α.Ε. Κομοτηνής. Ενός Συλλόγου που ιδρύθηκε το 2005 και έχει ήδη να επιδείξει μεγάλη κινητικότητα εντός κι εκτός συνόρων. «Ο Σύλλογος μας απαριθμεί πολύ λίγα μέλη, αλλά με την αγάπη και το οικογενειακό «δέσιμο» των μελών καταφέραμε να συνάψουμε άριστες σχέσεις με άλλες ομάδες των Βαλκανίων» δηλώνει ο κος

Μηλιατζόπουλος μιλώντας για τα «ανοίγματα» του Συλλόγου στην Τουρκία, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία.

Γήπεδο στολίδι
Το στολίδι του Συλλόγου είναι το γήπεδο της Παραδημής το οποίο το συντηρούν με την φιλότιμη προσπάθεια μελών, που συχνά πυκνά, εκτός από προσωπική εργασία, βάζουν και το χέρι στην τσέπη τους. Από την Αττάλεια της Τουρκίας έως τη Ρουμανία το πνεύμα της ομάδας εντυπωσιάζει, χωρίς να λείπουν από τουρνουά και στην Ελλάδα. Επί δώδεκα συναπτά έτη επισκέπτονται τις γειτονικές χώρες αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές της περιοχής. «Ό,τι μας χωρίζει είναι μικρό. Τα κοινά μας είναι πολλά κι αυτά θα πρέπει να ενισχύσουμε με τις επαφές, τις συμμετοχές και τις συνεργασίες μας. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Φιλία κι Αλληλεγγύη για να έρθουν καλύτερες μέρες» τονίζει ο πρόεδρος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κι ο ίδιος, άριστος «διπλωμάτης.» στέλνοντας το μήνυμά του.


Στη «σκιά» του Πανθρακικού
Στη Ροδόπη πάντα ο Πανθρακικός είχε τον πρώτο λόγο. Ωστόσο, η ΑΕ Κομοτηνής έχει να υπερηφανεύεται για τα ταλέντα που ανέδειξε, αλλά και για τη σεμνή, οικογενειακή της πορεία στις μικρές κατηγορίες. «Οι ποδοσφαιριστές μας έπαιζαν για τη φανέλα.» σημειώνει με νόημα. «Είμαστε περήφανοι και για την παρουσία των αθλητών μας σε 13 ξεχωριστά αθλήματα, στα οποία διακρίνεται πανελληνίως» δηλώνει με καμάρι ο κος Μηλιατζόπουλος μην παραλείποντας να αναφερθεί στο «δάσκαλο», τον επίτιμο πρόεδρο, τον 85χρονο σήμερα, αλλά πάντα ακούραστο Δημήτρη Καραμάνο. «Η αγάπη του ήταν τόσο μεγάλη που μέχρι και τις κάλτσες μας έραβε. Ήταν ο άνθρωπος που μας έκανε να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο, την ομάδα, να την αισθανθούμε ως «οικογένειά» μας.» εξηγεί μην παραλείποντας να ευχηθεί να συνεχίσει την πορεία της και η ομάδα των παλαιμάχων του Πανθρακικού. «Το μήνυμα των παλαιμάχων είναι μήνυμα συσπείρωσης. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να τα καταφέρουμε.»

Οι ακούραστοι παλαίμαχοι δίνουν ραντεβού στις αρχές Σεπτεμβρίου, στον ίδιο αγαπημένο χώρο, στο γήπεδο της Παραδημής αρχίζοντας αμέσως προετοιμασία, καθώς ήδη έχουν δεχθεί προσκλήσεις συμμετοχής για δύο τουρνουά στη Βουλγαρία.
Φώτο: Ιωάννης Μηλιατζόπουλος Κείμενο -Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα