Αισιόδοξοι φίλοι

08:47 6/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Φίλοι μισό αιώνα οι κ.κ. Νικητόπουλος κι Ανέστογλου, παρατηρούν με χιούμορ τις αλλαγές των καιρών, αφουγκράζονται τις δυσκολίες της κοινωνίας και σχολιάζουν ζώντας στην Κομοτηνή.

«Όλη η αγορά έχει πρόβλημα» δηλώνει ο κος Ανέστογλου, 58 χρόνια επιπλοποιός, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα γίνονται μεγαλύτερα όταν λείπει η προοπτική. «Φτάσαμε στο σημείο οι καταναλωτές, όχι μόνο να μην αγοράζουν, αλλά να μην ρωτούν καν πόσο κάνουν τα προϊόντα που προβάλουμε

στην βιτρίνα » δηλώνει και σημειώνει «όταν δεν έχουν τι να ρωτήσουν; Βλέπεις νέα παιδιά τα οποία δεν μπορούν να παντρευτούν. Κι εγώ όταν ήμουν νέος δεν είχα χρήματα, αισθανόμουν, όμως, να υπάρχουν προοπτικές. »

Παρατηρούν και οι δύο με λύπη να απουσιάζουν οι προοπτικές για τους νέους. Τους βλέπουν να περνούν τις ώρες τους στα café της πόλης και συγκρίνουν τις συνήθειές τους με τα χρόνια της δικής τους νιότης «δεν υπήρχε τότε αυτή η μεγαλομανία» δηλώνει ο κος Νικητόπουλος παρουσιάζοντας την πορεία του φίλου του «Ξεκίνησε το 1957 από μια μικρή πάροδο κι έφτασε εδώ που έφτασε με πολύ δουλειά ». «Με 1.200 δραχμές στην τσέπη » προσθέτει ο κος Ανέστογλου έχοντας ήδη συμπληρώσει 58 χρόνια στο χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα