Πυρκαγιές κατακαίουν εκτάσεις στα περίχωρα του Λος Άντζελες – Εκκενώθηκαν χιλιάδες σπίτια

08:11 6/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 5000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας των πυρκαγιών που κατακαίουν εκτάσεις πολύ κοντά στο Λος Άντζελες, στην πόλη Καλαμπάσας, τόπο διαμονής πολλών διάσημων προσωπικοτήτων, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής.

Περισσότερα από 2000 στρέμματα δασικής έκτασης και θαμνώδους βλάστησης έχουμε μετατραπεί σε στάχτες ενώ δύο κατοικίες έχουν υποστεί καταστροφές κι ένα κατάστημα κάηκε ολοσχερώς.

Πολλοί από τους 5000 ανθρώπους που εκκένωσαν την περιοχή επέστρεψαν την Κυριακή στα σπίτια τους πριν από την αυγή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ωστόσο

με τον υδράργυρο να έχει σκαρφαλώσει στους 30 βαθμούς κελσίου και υπαρκτό τον κίνδυνο η φωτιά να εξαπλωθεί προς το Τοπάνγκα Κάνυον λόγω των ανέμων, οι αρχές δεν επέτρεψαν σε ορισμένους κατοίκους να επιστρέψουν στις εστίες τους.

«Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε μια βουνοπλαγιά, δεν υπάρχει δρόμος, προσπαθούμε να μεταφέρουμε» στο σημείο τις ομάδες μας, δήλωσε ο Τζον Τριπ ένας από τους επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας του Λος Άντζελες, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε και υπογράμμισε ότι η εξαιρετικά ξηρή βλάστηση έπειτα από την ξηρασία ρεκόρ που πλήττει τα τελευταία 4 χρόνια την περιοχή βοήθησε τις φλόγες να γιγαντωθούν.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας τρίτος υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα