Αίγυπτος: 11 νεκροί, 66 τραυματίες από δεύτερη έκρηξη έξω από εκκλησία στην Αλεξάνδρεια (video)

15:44 9/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανεβαίνει δραματικά ο φόρος αίματος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Σύμφωνα με πηγές του Αιγυπτιακού Υπουργείου Υγείας, 11 είναι τα θύματα μέχρι στιγμής από την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Μανσέια της Αλεξάνδρειας, ενώ υπάρχουν και 66 τραυματίες.

Σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται και τρεις αστυνομικοί στους οποίους συγκαταλέγεται και ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος της περιοχής Αταρίν.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο,

σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχει (AMAQ).

Μετά την έκρηξη στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Τάντα, οι εξτρεμιστές κτύπησαν άλλη μία κεντρική εκκλησία στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια. Το γεγονός της δεύτερης έκρηξης στην Αλεξάνδρεια επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο κανάλι «ON TV» ο γραμματέας του κόπτη Πατριάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η «Αλ Αχράμ», η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκες κοντά στον Κοπτικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, στην περιοχή Μανσέια. Ο ναός αυτός βρίσκεται σε μικρή σχετικά απόσταση από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Η έκρηξη αυτή έγινε λίγες ώρες μετά από την έκρηξη βόμβας μέσα σε κοπτική εκκλησία της πόλης Τάντα, με συνέπεια το θάνατο 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό 71.

Τις βομβιστικές επιθέσεις καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών. Τα θερμά του συλλυπητήρια και την οδύνη του ελληνικού λαού προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τον αιγυπτιακό λαό, εξέφρασε από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα