Αγρίνιο: Φορείς και Δημοσιογράφοι για αυτόνομο Πανεπιστήμιο

12:31 12/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών σχολών στο Αγρίνιο και του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, έχει ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, που πρέπει να αποκαλυφθούν. Ωστόσο τώρα προέχει η υπεράσπιση των δύο αυτών σπουδαίων «κυττάρων» για την τοπική κοινωνία και οικονομία..» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, αφού η δεύτερη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, κινήθηκε σε εντελώς διαφορετικό κλίμα.

Ενώ κατά την πρώτη επαφή μαζί του, φάνηκε ότι υπήρχε πρόθεση να συζητηθεί εκτενώς και σε βάθος η πρόταση για τη δημιουργία Πρότυπου Πανεπιστημίου

Αειφορικής Ανάπτυξης στον Nομό , κατά τη δεύτερη επικοινωνία με τον Υπουργό, κατέστη σαφές ότι η πολιτική βούληση προς την κατεύθυνση αυτή δεν υπάρχει…

Η δική του πρόταση είναι:

Να ιδρυθεί στον Νομό ένα Τ.Ε.Ι. με «δέσμη» σχολών (στην προοπτική «ανωτατοποίησης» ορισμένων από αυτές) καθώς και ένα Ερευνητικό Κέντρο με αντικείμενο την αγροτοκτηνοτροφία.Οι δημοσιογράφοι επισημαίνουν ότι και οι άλλοι φορείς του νομού αλλά κι όλοι οι κάτοικοι, θα αγωνισθούν με όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να μην υλοποιηθούν αυτά τα καταστροφικά σχέδια για την Αιτωλοακαρνανία.Το ζήτημα αυτό, που θεωρείται μέγιστης σημασίας για τον νομό, θα συζητηθεί σε Hμερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών και ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων με κύριο θέμα την «Επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας», με τη συμμετοχή φορέων, ακαδημαϊκών, πολιτικών αλλά και πολιτών.

«… Το υπουργείο Παιδείας έχει διάφορες σκέψεις για τη σύνδεση των Τμημάτων, πανεπιστημιακών και άλλων, στον νομό, με έναν τρόπο που να υπηρετεί την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Έχει τεθεί και η πρόταση, τα Τμήματα του Αγρινίου να συγκροτήσουν μια Σχολή με δική της Κοσμητεία. Έχουν τεθεί και άλλες προτάσεις…..Χρειάζεται μια μελέτη του θέματος σε βάθος», είπε ο Γιώργος Βαρεμένος ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ .

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα