Αγώνας δρόμου για τις εκκρεμότητες – Επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς

19:04 30/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τις εκκρεμότητες προκειμένου να εκταμιευτούν τα 7,5 δισ. ευρώ μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Επίμαχα θέματα οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και το ΕΚΑΣ.

Μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε επιστολή προς τους εκπροσώπους των θεσμών, θέτοντας «κόκκινες γραμμές», για

ορισμένες από τις εκκρεμότητες που σύμφωνα με πληροφορίες τοκίζει πως δεν θα υλοποιηθούν, διότι έχουν εξαντληθεί με τεχνικές συζητήσεις.

Τις επόμενες ημέρες οι διαβουλεύσεις θεσμών και κυβέρνησης θα συνεχιστούν με στόχο την τελική συμφωνία με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι αναμένεται να ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον.

Η ελληνική πλευρά επιθυμεί την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων το συντομότερο δυνατόν ώστε να υπάρξει εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ από τον ESM το συντομότερο δυνατόν και να δοθεί το πράσινο φως για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρα για την παροχή φθηνής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες από το ΔΣ της ΕΚΤ στις 2 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το ΔΣ της ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα, ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση των τραπεζών της χώρας, μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης της Ελλάδας από τους θεσμούς.

Η αποδοχή των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ θα επιτρέψει στις τράπεζες να αντικαταστήσουν τον ακριβότερο δανεισμό από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος, εξοικονομώντας αρκετά λεφτά από τόκους.

ΠΗΓΗ: Αίθουσα σύνταξης ert.gr με πληροφορίες από ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σχετικές ειδήσεις:

Οι διαβουλεύσεις Ελλάδας-θεσμών αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα λέει ο Σχοινάς (video)

Νέα τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για τις εκκρεμότητες της δόσης (video)

Η ΕΚΤ μπορεί να δεχθεί τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα λέει η Wall Street Journal

The post Αγώνας δρόμου για τις εκκρεμότητες – Επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα