Χρώματα κι αρώματα στην Κομοτηνή

17:56 30/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας ξεχωριστός υπέροχος κόσμος παρουσιάζεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην ετήσια έκθεση του Εργαστηρίου Ζωγραφικής της εικαστικού Άννας Παπαλεξάνδρου. Στην πλατεία της ΧΕΝ, απέναντι ακριβώς από την δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής τα τελευταία οκτώ χρόνια μυεί τους μαθητές της στα μυστικά της ζωγραφικής, στον κόσμο των χρωμάτων, της έμπνευσης και της δημιουργίας.

«Είναι υπέροχο να βλέπεις τους μαθητές σου να εξελίσσονται, να κάνουν τα δικά τους βήματα, να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και να ξεκινούν, πολλοί από αυτούς, τη δική τους

πορεία στο χώρο της ζωγραφικής » δηλώνει η Άννα Παπαλεξάνδρου μην κρύβοντας την ικανοποίησή της από την εξέλιξη των μαθητών της, χαρακτηρίζοντάς τους «μικρούς καλλιτέχνες, μεγάλα ταλέντα »

Στα φετινά έργα των μαθητών της είναι έντονα τα αποτυπώματά που έχουν αφήσει θέματα της επικαιρότητας, όπως το Προσφυγικό. «Κατανοούν το δράμα των παιδιών των προσφύγων και επηρεάζονται. Χρησιμοποιούν το μαύρο για να αποτυπώσουν το δράμα τους» δηλώνει η κα Παπαλεξάνδρου αποκαλύπτοντας ότι κάποιοι από τους μαθητές τους μιλούν ελάχιστα, μένουν στη σιωπή τους και αποτυπώνουν με χρώματα και πινέλα τον κόσμο τους. «Τώρα πια, έχοντας πολλά χρόνια συνεργασίας μαζί τους, ξέρω ότι αυτός είναι ο τρόπο τους να εκφράζονται και δεν ανησυχώ» δηλώνει εξαίροντας την στάση των γονιών που παρά την Κρίση και τα οικονομικά προβλήματα εξακολουθούν να στέλνουν τα παιδιά τους στο εργαστήρι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα στις επτά και η έκθεση με τα έργα των μαθητών του εργαστηρίου θα παραμείνει ανοιχτή έως το μεσημέρι της 1ης Ιουνίου.
Φώτο:Άννα Παπαλεξάνδρου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

The post Χρώματα κι αρώματα στην Κομοτηνή appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα