Αεροψεκασμοί καταπολέμησης κουνουπιών στον νότιο Έβρο

13:31 20/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε παρέβρια, παραλιακά και αγροτικά οικοσυστήματα του νοτίου Έβρου θα διενεργηθεί αύριο νέος αεροψεκασμός προνυμφοκτονίας, για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε μεγάλες εκτάσεις στάσιμου νερού κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Οι ψεκασμοί θα γίνονται από τις 5:30 μέχρι τις 11:30 το πρωί και στη διάρκεια αυτών των ωρών, συνιστάται, για καθαρά προληπτικούς λόγους, να αποφεύγεται στις περιοχές από τις οποίες θα διέρχεται το ελικόπτερο η κυκλοφορία ανθρώπων και ζώων. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή δε θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση των πτήσεων

ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από αυτές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι ψεκασμοί ή οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν τη διενέργειά τους, θα μεταφερθούν για την επόμενη ημέρα. Όσον αφορά το βόρειο τμήμα του νομού, τα επιστημονικά εντομολογικά στοιχεία που παρατηρούνται ως τώρα αλλά και τα μετεωρολογικά δεδομένα, δεν επιβάλλουν ακόμα τη διενέργεια αεροψεκασμών, οι οποίοι γίνονται συμπληρωματικά στις επίγειες παρεμβάσεις, όπου και όταν κρίνεται απαραίτητο.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα