ΑΔΕΔΥ: Κινητοποίηση στις 23 Δεκεμβρίου στη συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ

15:46 21/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Λεωφ. Αθηνών 110) την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 9:00πμ, καλεί η ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό σύνθημα «Η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα περάσει».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης η συνομοσπονδία αναφέρει πως: «Την ώρα που η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ κόβει

το νερό από τους πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της, περικόπτει μισθούς και επεκτείνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, «παγώνει» τις επενδύσεις και την αντικατάσταση του δικτύου της, μετά το τζογάρισμα των αποθεματικών της στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής, ετοιμάζεται να κάνει και νέο «δωράκι», ύψους 40,5 εκατ. ευρώ στο κεφάλαιο και στους μετόχους της.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2016, επαναλαμβάνεται η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, όπου η Διοίκηση θα επιχειρήσει να μεταφέρει – μετά την ακύρωση της πρώτης Γ.Σ. από τους εργαζομένους που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου – το παραπάνω ποσό στους μετόχους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, τα Δ.Σ. των Σωματείων και των Ομοσπονδιών του Δημοσίου να είναι εκεί και να εμποδίσουν για μία ακόμη φορά τη μεταφορά χρημάτων, που μαζεύονται από το υστέρημα του λαού και τις περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων, προς τις τσέπες των μετόχων».

Τέλος η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ επισημαίνει: «Θα είμαστε όλοι εκεί και θα είμαστε παρόντες οποτεδήποτε θελήσουν να μεταφέρουν ρευστότητα προς τους μετόχους και προς τη χοάνη του δημόσιου χρέους ή να προχωρήσουν διαδικασίες για το ξεπούλημα του Νερού. Αποτρέπουμε τη μεταφορά κεφαλαίων προς τους μετόχους. Απαιτούμε τα χρήματα να διατεθούν:

· στην απρόσκοπτη πρόσβαση των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων στο πόσιμο νερό,

· σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα,

· σε επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομές ύδρευσης – αποχέτευσης.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα του νερού, δεν το παραδίδουμε στους κερδοσκόπους του κεφαλαίου, μπαίνουμε «ανάχωμα» στη μεταφορά πλούτου, προς τους μετόχους, τους δανειστές και την τρύπα του χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα