Α. Σαμαράς και πολιτικά κόμματα καταδίκασαν τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη

16:45 16/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την απόλυτη καταδίκη τους και τον αποτροπιασμό τους για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη εξέφρασαν ο Πρωθυπουργός και τα πολιτικά κόμματα.

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο οποίο αναφέρει ότι με μεγάλη θλίψη ενημερώθηκε για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης,

που προκάλεσαν την απώλεια ανθρώπινων ζωών και πολλούς τραυματίες.

«Τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις, που έχουν στόχο αθώους πολίτες, είναι απόλυτα καταδικαστέες», τόνισε ο κ. Σαμαράς και κατέληξε: «Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών που υπέφεραν, όπως σημειώνει, από παρόμοιες θρασύδειλες πράξεις βίας, εκφράζει τα βαθύτερα και από καρδιάς συλλυπητήριά του προς τον αμερικανό λαό, καθώς και την ειλικρινή του συμπάθεια στις οικογένειες των θυμάτων».

Την απόλυτη καταδίκη και τον αποτροπιασμό της ελληνικής κυβέρνησης, για την βάρβαρη επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών. Σε δήλωσή του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για επίθεση ενάντια σε όλους μας, ενάντια, όπως σημείωσε στον συμβολισμό του Μαραθωνίου και τις αξίες που πρεσβεύει. Εξέφρασε επίσης αλληλεγγύη στα θύματα και τους τραυματίες της επίθεσης. «Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό σας. Αυτές τις δύσκολες ώρες, οι σκέψεις μας είναι με τους τραυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων.»

Τη βαθιά του θλίψη και την απόλυτη καταδίκη του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τα θύματα και τους τραυματίες της βομβιστικής ενέργειας στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με επιστολές που απέστειλε στον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και πρόεδρο της Γερουσίας κ. Τζο Μπαιντεν και στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τον αποτροπιασμό του για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη, καθώς και την αμέριστη αλληλεγγύη του στις οικογένειες των αθώων θυμάτων, εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τον αποτροπιασμό του για το «τραγικό και προκλητικό περιστατικό στη Βοστόνη, εξέφρασε με τον πιο έντονο τρόπο ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του, τόνισε ότι «εγκληματικές πράξεις τυφλής βίας, όπως αυτές που εκδηλώθηκαν, στη Βοστόνη και μάλιστα σε μία παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού και της ειρήνης, στρέφονται εναντίον όλων των ελεύθερων δημοκρατικών κοινωνιών». Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τα «βαθιά του συλλυπητήρια καθώς και ειλικρινή αισθήματα φιλίας και συμπαράστασης προς τον αμερικανικό λαό, που δοκιμάζεται σκληρά για άλλη μια φορά».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ανακοίνωσή τους, καταδίκασαν κάθε μορφή βίας όπως η βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη, η οποία όπως σημειώνουν εκδηλώθηκε σε μία γιορτή του αθλητισμού και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στο αμερικανικό έθνος.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδίκασε τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και τονίζει την ανάγκη να αποκαλυφθούν ποιοι κρύβονται πίσω απ' αυτές τις επιθέσεις.

Εξ άλλου, ο βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Νέας Μέρας Γιάννης Κουράκος δήλωσε, εκ μέρους του κόμματός του, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ:«Η κατακραυγή όλων μας για την εγκληματική ενέργεια που έγινε στη Βοστόνη και μάλιστα σε αθλητικό γεγονός, είναι αυτονόητη. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας, στις οικογένειες των θυμάτων. Τέτοιες ενέργειες έχουμε ζήσει στην Ελλάδα, και ξέρουμε πόσο επώδυνες είναι».

Τέλος σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ επεσήμανε μεταξύ ότι «το τυφλό αποκρουστικό κτύπημα στη Βοστόνη, με θύματα αθώους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, είναι καθημερινή υπόθεση σε Δαμασκό και Βαγδάτη» και κατέληξε: «Το αίμα θα φέρει αίμα και έξω από τα σύνορα της Αμερικής. Ο Θεός να φυλάξει και ο Αλλάχ να προστατέψει τους δικούς του».

Σχετικές ειδήσεις:

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα του Πρωθυπουργού προς τον Μπαράκ Ομπάμα

Αβραμόπουλος: Ενάντια σε όλους μας η βάρβαρη επίθεση στη Βοστώνη

Keywords
Τυχαία Θέματα