Tρίτη επίθεση βίας στη Λέρο εναντίον προσφύγων

16:50 5/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις επιθέσεις που δέχτηκαν πρόσφυγες στη Λέρο, ενώ σύμφωνα με νέα καταγγελία στον κατάλογο της βίας, προστέθηκε ακόμα ένα περιστατικό.

Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει απερίφραστα τις βίαιες και αιματηρές ρατσιστικές επιθέσεις από φασιστική συμμορία στη

Λέρο.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 2 Μαΐου την ώρα που πρόσφυγες επέστρεφαν πεζοί στο χοτ-σποτ της Λέρου, δέχτηκαν επίθεση από φασίστες κινούμενοι με μηχανάκια με καλυμμένες πινακίδες σα συμμορία. Οι φασίστες χτύπησαν άσχημα με ρόπαλα και μαχαίρια τους αβοήθητους πρόσφυγες.

Την Τετάρτη 3 Μαΐου οι φασίστες πραγματοποίησαν και δεύτερη επίθεση στο Λακκί ενώ την Πέμπτη 4 Μαΐου συνέβη για τρίτη φορά επίθεση.
Συνολικά 20 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κακώσεις στο σώμα, μεταξύ των οποίων είναι μια έγκυος γυναίκα και υπάρχουν φόβοι για την πορεία της κύησης.

Τέτοιες ενέργειες δε θα γίνουν ανεκτές. Καλούμε τους συναδέλφους και μαθητές να απομονώσουν τις ρατσιστικές ξενοφοβικές φασιστικές χρυσαυγίτικες φωνές που επιδιώκουν να δηλητηριάζουν συνειδήσεις και να μπολιάζουν ιδιαίτερα τη νέα γενιά με άγρια ένστικτα ανθρωποφαγίας και βαρβαρότητας.

Να σταματήσουν οι φασιστικές επιθέσεις!Η αλληλεγγύη θα νικήσει! Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί».

Keywords
Τυχαία Θέματα