RTRS: Δεν γεφυρώθηκαν οι διαφορές για το ελληνικό χρέος στο EwG

11:58 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι Ευρωπαίοι δανειστές και το ΔΝΤ δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στο Euroworking Group (EwG) της Δευτέρας στα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για να καταστεί το ελληνικό χρέος διαχειρίσιμο, όμως Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ελπίδα ότι το Eurogroup θα καταφέρει να φτάσει σε πολιτική συμφωνία την Δευτέρα σύμφωνα με το Reuters.

Οι αναπληρωτές των

υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που απαρτίζουν το EwG συνεδρίασαν την Δευτέρα το βράδυ σε μια προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων δανειστών στο ζήτημα του χρέους.

Ομως, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δήλωσαν ότι δεν έγινε πρόοδος στο EwG.

«Υπάρχουν ακόμα σημαντικά κενά στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους. Οι αναπληρωτές δεν ήταν ποτέ πιθανό να καλύψουν αυτό το κενό. Πρέπει να γίνει σε ανώτερο επίπεδο», δήλωσε ένας εξ’αυτών σύμφωνα με το Reuters.

Μια ομάδα βορείων χωρών υπο την Γερμανία θέλει μεν το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση αλλά δεν θέλει να δώσει μια σαφή δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους.

Κι αυτό γιατί αφενός φοβούνται για τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων τους στο εσωτερικό των χωρών τους και αφετέρου γιατί θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα έχει κίνητρο να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Το ΔΝΤ θέλει τη μέγιστη δέσμευση (για αναδιάρθρωση του χρέους) προκαταβολικά, ενώ άλλοι θα προτιμούσαν να είναι περισσότερο ακριβείς το 2018,» δήλωσε άλλος αξιωματούχος στο Reuters.

Σχετική είδηση: Στόχος η συνολική πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου

Keywords
Τυχαία Θέματα