O «Καλλικράτης» στο επίκεντρο της ΠΕΔ Β. Αιγαίου και της ΚΕΔΕ

20:21 9/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι επικείμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη», απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Β. Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ΚΕΔΕ.

Επίσης το θέμα αυτό απασχόλησε και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση που είχε την Τετάρτη 8/3.
Στην επισήμανση πως «μόνο με ενότητα, σύμπνοια και συνεργασία θα μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αντικρούσει τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται», αναφέρθηκε ο πρόεδρος

της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην εισήγησή του, προς τα μέλη της ΠΕΔ Β. Αιγαίου.

Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ: «Στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που ξεκινά η ΚΕΔΕ με αιρετούς σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να προσδιοριστεί το πλαίσιο των αντιδράσεων που θα πρέπει να διαμορφωθεί απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές, ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος στα μέλη της ΠΕΔ, υπογράμμισε ότι πρέπει να μπει ένα φρένο στην τακτική της κυβέρνησης να νομοθετεί για την Αυτοδιοίκηση, ερήμην της.

Ειδικότερα, επικαλούμενος συγκεκριμένα παραδείγματα που καταδεικνύουν τις κυβερνητικές προσπάθειες «διάλυσης της Αυτοδιοίκησης», αναφέρθηκε στη νομοθετική πρωτοβουλία της κας Γεροβασίλη για την κινητικότητα των υπαλλήλων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων γεγονός που όπως ανέφερε αποψιλώνει κυρίως τους μικρούς Δήμους, στην προχειρότητα με την οποία χειρίστηκε η κυβέρνηση το ζήτημα των συμβασιούχων αλλά και στα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη δημοπράτηση έργων και στη λειτουργία των Δήμων ο Νόμος Σπίρτζη, που αφορά τη σύναψη δημόσιων συμβάσεων.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί στην ορθή λειτουργία των Δήμων η νέα μείωση της χρηματοδότησης που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2017 και τις εμπλοκές που έχει προκαλέσει η απουσία διαβούλευσης με τους Δήμους για το ζήτημα των νέων δασικών χαρτών».

Πηγή: ΚΕΔΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα