O Δήμος Ζακύνθου για συνέδριο ΚΕΔΕ

12:09 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, συμμετείχε σε συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Κύθηρα με θέμα: «Νησιωτική πολιτική-Τοπική Αυτοδιοίκηση και Νησιωτικότητα».

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Ζακύνθου, στο παραπάνω συνέδριο ο κ. Κολοκοτσάς ήταν ομιλητής και παρουσίασε τα θέματα πολιτικής προστασίας στα νησιά. Συμμετείχε και ομάδα εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα νησιωτικότητας, όπως είναι η διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων.

Παρουσιάστηκε

το περιεχόμενο του Συμβουλίου, σχετικά με την κατάσταση των νησιών. Πρόκειται για ένα ψήφισμα πολύ θετικό, αφού προτείνει τη διαμόρφωση ενός στρατηγικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα νησιά.

Στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτη, τον οποίο ενημέρωσε για τις ανάγκες χρηματοδότησης αντιπλημμυρικής προστασίας προυπολογισμού 2.100.000 ευρώ, από τα οποία ο Δήμος έχει λάβει μόλις 150.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος έλαβε την υπόσχεση ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί στις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης, συναντήθηκε με τον καθηγητή, κ. Κασιμάτη, και αναμένεται η άφιξή του στη Ζάκυνθο τις επόμενες ημέρες, ώστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μιλήσει για το θέμα της επιχώριας περιουσίας.
Συνάντηση, παρουσία οικονομικών και τεχνικών συμβούλων, καθώς και του προέδρου της ΔΕΥΑΖ, κ. Κόκορη, έγινε και με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Συζητήθηκε η ρύθμιση των δανείων του Δήμου και της ΔΕΥΑΖ και η μείωση επιτοκίων, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η νέα απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τέλος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Συζήτησε με τους Γενικούς Διευθυντές, οι οποίοι αναμένουν τα έγγραφα από το Δήμο που αφορούν τη διάθεση πίστωσης ύψους 500.000 ευρώ για συντήρηση-επισκευή δημοτικών δρόμων και 300.000 ευρώ για την αντικατάσταση αγωγού υδροδότησης στη Δημοτική Ενότητα Ελατίων, ο οποίος παρουσιάζει πολλές βλάβες και δημιουργεί προβλήματα στην υδροδότηση της ορεινής Ζακύνθου.

Τα σχετικά αιτήματα ήδη υποβλήθηκαν στο αρμόδιο Υπουργείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα