Nέες συμμετοχές στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

16:38 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις – δηλώσεις συμμετοχής στο τριήμερο κινητοποιήσεων με αφορμή τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μοναδική τροποποίηση η συναυλία της Κυριακής, που αντί να γίνει στον ΟΛΠ, θα πραγματοποιηθεί στο καστράκι της Δραπετσώνας.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας αναφέρει: «Πέρασαν 3 χρόνια, από εκείνη τη νύχτα που o συμπολίτης μας, Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε από τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

γιατί πίστευε στα ιδανικά της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και αντιμαχόταν το φασισμό μέσα από τα τραγούδια του.

Τρία χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε και τιμάμε τη μνήμη του.
Είναι υποχρέωσή όλων μας να διατηρήσουμε το νόημα της θυσίας του. Οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι των παιδιών μας, δεν θα πρέπει να αφήσουν το δηλητήριο του φασισμού να φωλιάσει στις ψυχές των μαθητών. Όπως στην σύγχρονη ιστορία μας, οι παππούδες μας νίκησαν τον φασισμό, έτσι και σήμερα δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες να βρουν πρόσφορο έδαφος στο νου και στην καρδιά των παιδιών μας.

Είναι υπόθεση όλων μας η υπεράσπιση της κοινωνίας της ελευθερίας και της δημοκρατικής αντίληψης των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα , θρησκεία ή πολιτικές αντιλήψεις.

Η καρδιά του Παύλου χτυπά στις γειτονιές της πόλης μας.

Σας καλούμε στις τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου που διοργανώνονται στις 16-17 και 18 Σεπτέμβρη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/9 ώρα 9μμ
Προβολή ταινίας «Το μίσος», CINE ΜΕΛΙΝΑ, Σωκράτους 65 Δραπετσώνα

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 ώρα 8μμ
Θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου, CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Βύρωνος & Χηλής, Χαραυγή

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 ώρα 7μμ
RAP MONSTER FEST, RAP συναυλία, Καστράκι – Δραπετσώνα (πλησίον ΗΣΑΠ)».

H ΠΟΕΔΗΝ

Κάλεσμα προς τα σωματεία – μέλη της απευθύνει η ομοσπονδία των υγειονομικών για συμμετοχή στις τριήμερες κινητοποιήσεις για την επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
«Συνάδελφοι,

Καλούμε να συμμετέχετε στις τριήμερες κινητοποιήσεις για την επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 17-18-19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. Σύμφωνα με το πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ.
H επέτειος των τριών χρόνων από την στυγερή δολοφονία του μουσικού και αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά μετά από οργανωμένη επίθεση του τάγματος της Νίκαιας, έρχεται σε κρίσιμη φάση της εξέλιξης της δίκης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.

Οι εμπλεκόμενοι χρυσαυγίτες στις δολοφονικές επιθέσεις είναι όλοι ελεύθεροι αφού οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης αργοπόρησαν με αποτέλεσμα να παρέλθει το δεκαοκτάμηνο προσωρινής φυλάκισης. Η δίκη μεταφέρθηκε στο Εφετείο Αθηνών μετά από πολύμηνη προσπάθεια των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Στις επόμενες συνεδριάσεις ολοκληρώνεται η εξέταση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ακολουθεί η εξέταση της επίθεσης κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και κατόπιν η επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει το κίνημα για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής με μαζική παρουσία στο ακροατήριο, κατά των προκλήσεων των νεοναζί.
Η ΠΟΕΔΗΝ καλύπτει και καλεί τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να προχωρήσουν σε στάση εργασίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι για συμμετοχή».

Η ΑΔΕΔΥ

Με ανακοίνωσή της (το πλήρες κείμενο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της) η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Όλοι και όλες που δίνουμε τη μάχη ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, στις περικοπές μισθών και συντάξεων, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και που στηρίζουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι αναγκαίο να συνδέσουμε αυτούς τους αγώνες με την πάλη ενάντια στο φασισμό, για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και των δολοφόνων της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στους σημαντικούς σταθμούς που σηματοδοτούν κινηματικά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα:

Στην αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016, στις 6:00μμ, στο Κερατσίνι, στην οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάλη).
Στη συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016, στις 8.30πμ.

Για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων στο Δημόσιο στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει 3ωρη Παναττική Στάση Εργασίας για τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 8:00πμ μέχρι τις 11:00πμ.».

OENΓΕ

Η ομοσπονδία ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) γνωστοποιεί ότι: «Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στο τριήμερο αντιφασιστικών εκδηλώσεων 17 – 19 Σεπτεμβρίου, οι οποίες διοργανώνονται με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα». Eπίσης η ΟΕΝΓΕ ανακοίνωσε στάση εργασίας, το πρωί της Δευτέρας από τις 07:00 έως τις 11:00, για να διευκολύνει τη συμεμτοχή στη συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

ΠΟΣΠΕΡΤ

Αντίστοιχο κάλεσμα συμμετοχής στο τριήμερο έκανε και η ΠΟΣΠΕΡΤ που επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Οι εμπλεκόμενοι χρυσαυγίτες στις δολοφονικές επιθέσεις είναι όλοι ελεύθεροι αφού οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης αργοπόρησαν με αποτέλεσμα να παρέλθει το δεκαοκτάμηνο προσωρινής φυλάκισης. Η δίκη μεταφέρθηκε στο Εφετείο Αθηνών μετά από πολύμηνη προσπάθεια των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και διάβημα της οικογένειας Φύσσα προς τον κ.Τσίπρα.

Στις επόμενες συνεδριάσεις ολοκληρώνεται η εξέταση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ακολουθεί η εξέταση της επίθεσης κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και κατόπιν η επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει το κίνημα για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής με μαζική παρουσία στο ακροατήριο, κατά των προκλήσεων των νεοναζί».

Περιστέρι – Χιπ Χοπ Καφενές

Μουσικός ο Π. Φύσσας και από μουσική παρέμβαση η επόμενη δράση, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 15/9. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της: «3 χρόνια μετά τη δολοφονία του Killah P από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής ο Χιπ Χοπ Καφενές διοργανώνει πολιτική εκδήλωση για το ζήτημα του φασιμού.
Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Δημαρχείου Περιστερίου και ανοιχτή σε όλες και όλους. Καλούμε κάθε άτομο / συλλογικότητα που κινείται σε αντιφασιστική τροχιά να έρθει και να συμβάλει στην κουβέντα. Τσακίζουμε τους φασίστες και το σύστημα που τους θρέφει».

Σχετική είδηση: Τριήμερο κινητοποιήσεων για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Keywords
Τυχαία Θέματα