Nέα δίκη μελών της Χρυσής Αυγής για επίθεση στην Πετρούπολη – Επίθεση σε γραφεία της ΛΑΕ

15:36 2/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη Δευτέρα 3 Απρίλη στις 9πμ κτίριο 12 και στην αίθουσα 1 στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικάζεται η μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον στελεχών της ΧΑ μετά από επιθέσεις που έκαναν το Σάββατο 8 Οκτώβρη 2011 στην Πετρούπολη.

Πραγματοποιώντας πορεία σε σχηματισμό τάγματος και κρατώντας ρόπαλα και κράνη χτύπησαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που προπαγάνδιζαν τη συμμετοχή στην απεργία

της 19ης Οκτωβρίου 20111. Η μία εκ των προπηλακισθέντων ήταν η τότε δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης Κατερίνα Πατρικίου.

Ακολούθως προπηλακίστηκαν πολίτες στη λαϊκή αγορά επειδή εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παρουσία τους και τα ρατσιστικά συνθήματα που φώναζαν και χαιρέτησαν ναζιστικά.

Επίσης επιτέθηκαν σε κλιμάκιο εκπαιδευτικών, γονείς, μέλη των τοπικών συλλόγων και Ενώσεων, που έκαναν παρέμβαση στον ίδιο χώρο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ: «Να μην αφήνονται ατιμώρητα τα μέλη της, που με τις ευλογίες του Φύρερ Μιχαλολιάκου χτυπάνε μετανάστες, κόσμο στους δρόμους και αγωνιστές όπως η επίθεση στον σπουδαστή Αλέξιο Λάζαρη στους Αμπελόκηπους! Απαιτούμε να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της ΧΑ. Ποτέ ξανά φασισμός».

Επίσης η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει ότι το Σάββατο (01-04-2017) το πρωί βρέθηκαν βανδαλισμένα τα γραφεία της στου Ζωγράφου. «Άγνωστοι – μέχρι στιγμής- επιτέθηκαν, σπάζοντας την τζαμαρία των γραφείων και προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές. Γνωρίζουμε καλά ότι τέτοιου τύπου επιθέσεις έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν τους συντρόφους και τις συντρόφισσες και να αναστείλουν την αγωνιστική τους δράση. Να είναι σίγουροι πως ο αγώνας όλων μας ενάντια στον φασισμό από όπου κι αν προέρχεται και τη λιτότητα θα συνεχίσει αμείωτος».

Επίσης η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την επίθεση σε βάρος του σπουδαστή, σχολιάζοντας πως: «Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την βάρβαρη επίθεση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 31/3 που οδήγησε στο σοβαρό τραυματισμό φοιτητή. Το γεγονός ότι στην επίθεση συμμετείχε μετακλητός υπάλληλος του νεοναζιστικού κόμματος είναι ενδεικτικό του πώς συγκροτείται και πώς παρεμβαίνει. Όμως, είναι γελασμένοι οι φασίστες εάν πιστεύουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα μας τρομοκρατήσουν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει ευθύνη για το πώς σήμερα αποθρασύνονται οι φασίστες. Γιατί είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, γιατί επιμένει να αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή ως «νόμιμο κόμμα», γιατί οι βουλευτές της φωτογραφίζονται με τον Κασιδιαρη. Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε την αντιφασιστική πάλη, τον ενωτικό αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Για να διώξουμε τους φασίστες από τις γειτονιές, τα συνδικάτα, τα σχολεία και τις σχολές. Για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φασίστες δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα