Live — Σύγχρονος χώρος πολιτισμού σε παλαιό καπνεργοστάσιο – Εκδήλωση της Βουλής

19:33 9/6/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: Γραφείο Τύπου Βουλής των Ελλήνων

Το παλαιό καπνεργοστάσιο της Λένορμαν ανοίγει στο κοινό ως σύγχρονος χώρος πολιτισμού. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Βουλή οργανώνει εκδήλωση, όπου μιλάνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Πηγή: Γραφείο Τύπου Βουλής
των Ελλήνων

Τον χώρο διαχειρίζεται η Βουλή για τη φιλοξενία και διοργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.
Από τις 12 Ιουνίου και έως το τέλος Δεκεμβρίου 2021, ο νέος αυτός χώρος πολιτισμού θα φιλοξενήσει την έκθεση σύγχρονης τέχνης Portals | Πύλη σε διοργάνωση του ΝΕΟΝ και επιμέλεια της Ελίνας Κουντούρη, Διευθύντριας ΝΕΟΝ, και της Madeleine Grynsztejn, Pritzker Director, Museum of Contemporary Art Chicago.

Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης 2021, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, για το επετειακό έτος 2021. Στόχος η ανάδειξη, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, της δυναμικής των δημοκρατικών θεσμών στις προκλήσεις της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας μέσα από τη διάσταση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Live — Σύγχρονος χώρος πολιτισμού σε παλαιό καπνεργοστάσιο – Εκδήλωση της Βουλής  εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live — Σύγχρονος, – Εκδήλωση, Βουλής,Live — sygchronos, – ekdilosi, voulis