«Άδεια» η κινητοποίηση από κόσμο -πλην φορέων- στη Μέστη

19:15 2/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον κόμβο της Μέστης -στα σύνορα των νομών Ροδόπης Έβρου- η πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων και συλλόγων, ενάντια στην εγκατάσταση διοδίων στην Εγνατία οδό.

Ωστόσο στην πρώτη αυτή κινητοποίηση το παρόν των πολιτών ήταν εξαιρετικά υποτονικό, ενώ δεν γέμισε ούτε το λεωφορείο που έβαλε ειδικά για την περίσταση ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.
Κοινή συνισταμένη των δηλώσεων των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήταν πως η ανάπτυξη δεν μπορεί να συμβαδίσει με διόδια,

ειδικά σε μια ακριτική περιοχή που είναι η Θράκη.
Το παρόν τους έδωσαν και ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος δεσμεύθηκε να επανέρχεται συχνά πυκνά με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για το στοπ στα διόδια. Επίσης παρών ήταν και το μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας. Στην κινητοποίηση παρουσία είχε και η Λαϊκή Ενότητα με τον Λεωνίδα Χέλη από την Αλεξ-πολη.
Οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν πως θα στραφούν και στην Ελληνική Δικαιοσύνη καθώς υπάρχουν νομικά κενά στην σύμβαση και στους περιβαλλοντικούς όρους του έργου της κατασκευής των διοδίων.
Μάλιστα φαίνονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις πέρα από αυτή την συμβολική σήμερα με προσκλήσεις των τοπικών Βουλευτών με παραστασεις σε υπουργεία,ακόμα και στο γραφείο του πρωθυπουργού
Από την στιγμή της άφιξης των φορέων, οι διοργανωτές τόσο η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, ζήτησαν από το εργοτάξιο να σταματήσουν οι εργασίες για να πραγματοποιηθεί η παράσταση διαμαρτυρίας και η ανάγνωση του ψηφίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα