Κομοτηνή: Με τον ΓΑΣ στη Σερβία

17:58 2/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Σερβία επιστρέφει ο ΓΑΣ ένα χρόνο μετά. Για δέκα μέρες και εννέα νύχτες μπασκεμπολίστες και προπονητές της ομάδας της Κομοτηνής θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της Σέρβικης Σχολής του μπάσκετ. «Η ομάδα μας πέρσι συμμετείχε με 21 άτομα στο Crossover Basketball Camp στο Kragujevac της Σερβίας με παιδιά 9-16 ετών. Φέτος θα πάμε ξανά. Μέχρι τώρα έχουν εκδηλώσει συμμετοχή 26 αθλητές» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ

Κομοτηνής ο προπονητής της Ομάδας κ. Νεοκλής Λεμονίδης προσθέτοντας ότι η περσινή συμμετοχή δημιούργησε «πολύ θετικές εντυπώσεις για τα παιδιά, αλλά και τους αθλητές.»

Τη χαρά του μπάσκετ στη διάρκεια της παραμονής τη γεύτηκαν οι Κομοτηναίοι μπασκεμπολίστες με αθλητές από τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Αγγλία, τη Βουλγαρία, την Σουηδία, τη Βοσνία, την Ιταλία και τη Σλοβενία. «Συνάντησαν επίσης πολλούς φίλους της Ελλάδας κι αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα τα παιδιά» τόνισε ο κος Λεμονίδης . Όπως εξήγησε ο έμπειρος κόουτς οι προπονήσεις γίνονται στην Αγγλική γλώσσα από Σέρβους προπονητές εξειδικευμένους σε νεαρές ηλικίες, υπό την καθοδήγηση του Dr. Nenad Trunic (καθηγητή μπάσκετ, διαπιστευμένο εκπαιδευτή της FIBA Europe, πρύτανη Ιδιωτικού Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και συντονιστή των εθνικών ομάδων νέων της Σερβίας).

Σύμφωνα με τον κ. Λεμονίδη το Kragujevac, βρίσκεται στο κέντρο της Σερβίας και απέχει 660 χιλ από την Κομοτηνή. Η περίοδος παρακολούθησης θα είναι 13 – 22 Ιουλίου. Η τιμή συμμετοχής για τον κάθε αθλητή είναι 240 € και περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή και το κόστος συμμετοχής στο camp, για 10 ημέρες. Θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση με τα έξοδα μετακίνησης (λεωφορείο) στο Kragujevac και την επιστροφή (όσα περισσότερα άτομα, τόσο λιγότερο το κόστος του). Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να συμμετάσχουν και γονείς – ως εκδρομή – μαζί με τα παιδιά τους.

Κληθείς τέλος ο προπονητής του ΓΑΣ να κάνει ένα σύντομο απολογισμό της φετινής χρονιάς δήλωσε ευχαριστημένος με τη δουλειά που έγινε και τις βάσεις που μπήκαν για το μέλλον, «η ομάδα απέκτησε ένα καλό κορμό» είπε χαρακτηριστικά «τη στιγμή που βρισκόταν κοντά στην διάλυση». Αναφερόμενος δε στην συμπολίτισσα ΑΕ Κομοτηνής τόνισε πως έπρεπε να ανέβει, καθώς με την προσπάθεια που έγινε της άξιζε η χαρά της ανόδου κι αυτή τη χαρά έπρεπε να τη γευτούν οι παίκτες και οι προπονητές της.
Φώτο: Νεοκλής Λεμονίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα