Koμοτηνή:E Στυλιανίδης: Όχι πεδίο εσωτερικών αντιπαραθέσεων της Τουρκίας η Θράκη

18:54 14/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε δεκαπέντε σημεία της χώρας και στην Κύπρο, έχει γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Θράκη: Το επόμενο βήμα», του πρώην Βουλευτή και υπουργού της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Έπονται άλλες δύο παρουσιάσεις το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου σε Κέρκυρα και Χαλκιδική.
Επόμενη άμεση παρουσίαση στη Ροδόπη είναι το ερχόμενο Σάββατο, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Σαππών, την διοργάνωση

της οποίας έχει ο Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαππών «ΔΡΩ» .
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Στυλιανίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο πνεύμα του βιβλίου, το οποίο στέκεται στο καθεστώς της Μειονότητας, στα Ανθρώπινα Δικαιώματα με αναφορές του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Στέητ Ντηπάρμεντ. Τα λάθη της Ελλάδας και της Τουρκίας, για την Μειονότητα και τους 4 σταθμούς βελτίωσης των σχέσεων από τις κυβερνήσεις Κωνσταντίνου Καραμανλή, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή.
Όπως τόνισε, το βιβλίο «δεν κρύβει τίποτα, αναφέρει λάθη από πλευράς Ελλάδας και Τουρκίας και ασκεί κριτική, ακόμα και στους τοπικούς πρωταγωνιστές που εκμεταλλεύτηκαν ψηφοθηρικά τη Μειονότητα.
«Θέλω μια Θράκη ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία, η οποία έχοντας επίγνωση αυτό δεν θα επιτρέπει να την εκμεταλλεύονται πολιτικά και κυρίως δεν θα αποτελεί το πεδίο εξαγωγής των εσωτερικών διαφορών της Τουρκίας», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.
Εξ άλλου αναφερόμενος στο θέμα της Αξιολόγησης δήλωσε πως η κυβέρνηση έβαλε ψηλά τον πήχυ και πέρασε από κάτω. Ωστόσο, πρέπει η Αξιολόγηση να κλείσει και η κυβέρνηση μέσω της ανάπτυξης που πρέπει να πετύχει και με τις επενδύσεις, να επιδιώξει την έξοδο στις αγορές. Το θέμα του χρέους δήλωσε πως δεν περιμένει κάτι πριν από τις Γερμανικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα