Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση

18:34 14/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 1.15 μ.μ. για την υπεράσπιση της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «η σχολική χρονιά που τελειώνει, χαρακτηρίστηκε από την υποβάθμιση που έφεραν στο δημόσιο σχολείο οι Υπουργικές Αποφάσεις για το «Ενιαίο» Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.

Το δημόσιο σχολείο που βιώνουμε δεν πλησιάζει σε κανένα σημείο το σχολείο που οραματίζεται ο κλάδος.
Η αναγκαιότητα της ένταξης του συνόλου των νηπίων στις δομές της υποχρεωτικής 14χρονης δημόσιας, δωρεάν, υποχρεωτικής εκπαίδευσης αποτελεί για τoν Κλάδο μας κορυφαίο αίτημα δεκαετιών.
Αγωνιζόμαστε για δίχρονη υποχρεωτική δημόσια δωρεάν προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στα δημόσια Νηπιαγωγεία αποκλειστικά.
Παράλληλα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων με τη μη απόδοση οργανικών θέσεων.
Τα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνονται, εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, «δεσμεύσεις» για χιλιάδες, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Οι μεγαλόστομες εξαγγελίες παρέμειναν, παραμένουν και, δυστυχώς, θα παραμείνουν γράμμα κενό».

Keywords
Τυχαία Θέματα