Koμοτηνή: ΕΡΤ Δελτίο Ειδήσεων 25-11-2016

08:14 25/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Πολιτική
Περιοδεία Τσίπρα σε Ξάνθη-Ροδόπη-Εβρο την Παρασκευή
Τη Θράκη επισκέπτεται ο πρωθυπουργός της Χώρας, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο πρωθυπουργός έχει φτάσει στην Αλεξανδρούπολη,

από νωρίς το πρωΐ και ξεκινήσει τις επαφές του από εκεί με επίσκεψη στα έργα του Λιμανιού και του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΠ.
Αμέσως μετά επισκέπτεται τη Φιλλύρα Ροδόπης.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην πόλη της Ξάνθης στις 11 το πρωΐ, όπου θα επισκεφθεί το Κέντρο Αθηνά και στις 11.30 π.μ. το Μειονοτικό Γυμνάσιο Ξάνθης.
Στη 1 το μεσημέρι Αργότερα θα επιστρέψει στην Κομοτηνή, όπου στις 2:00 το μεσημέρι θα έχει σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στο κτήριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, όπου θα ακούσει τα προβλήματα και τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.
Στις 6 το απόγευμα θα εγκαινιάσει την 24η Εμπορική Έκθεση Ανατολική Μακεδονία-Θράκη
Στις7.15 μ.μ. θα απευθύνει πολιτική ομιλία στο Ξενοδοχείο Αρκάντια.
Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Κομοτηνή στις 8 το βράδυ.
«Στόχος της κυβέρνησης είναι να βγάλει την Χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια», σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου.

Εκθέσεις

Tην Παρασκευή 25 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της 24ης έκθεσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου λάβουν χώρα τα εγκαίνια της 24ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης Ανατολικής Μακεδονίας στην ΒΙ. ΠΕ Κομοτηνής . Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 25 έως της 27 Νοεμβρίου στη ΒΙ. ΠΕ Κομοτηνής.
Βασικοί στόχοι της έκθεσης ΑΜΘ είπε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, είναι η στήριξη των επιχειρήσεων, η προβολή των τοπικών προϊόντων και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.
Αναφερόμενος στην περσινή έκθεση ‘Ανατολική Μακεδονία Θράκη¨ ο κ Πετριτζίκης είπε ότι την επισκέφτηκαν περίπου 12.000 επισκέπτες.
Η φετινή έκθεση πάντως θα έχει 65 περίπτερα και μερικές συμμετοχές από την Βουλγαρία δεν θα έχει συμμετοχές από Τουρκία και θα είναι αφιερωμένη στα ελληνικά ποτά ενώ έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να ξεναγηθούν σε ντόπιες επιχειρήσεις .
Η έκθεση από είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Παράλληλες εκδηλώσεις Εμπορικής Έκθεσης ΑΜ-Θ

Από την πλευρά της η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Κατερίνα Ιωαννίδου αναφέρθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες θα αφορούν εκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής από το σύλλογο καλλιτεχνών ‘Αθηνίων”.

Ελληνοβουλγαρικο forum με θέμα ‘Σχέσεις Ελλάδος Βουλγαρίας . Ευκαιρίες Εμπόδια” το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι και το απόγευμα στις 6 εκδήλωση με πρωτοβουλία του ΔΠΘ με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το βράδυ του Σαββάτου οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν τοπικό τσίπουρο και θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς μαζί με τους χορευτές του μορφωτικού συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης και τον Μορφωτικό σύλλογο ποντίων Κομοτηνής και περιφέρειας ΄Ο Ευξεινος Πόντος”.
Την Κυριακή από τις 11 μέχρι τις 14 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί έκθεση γευσιγνωσίας Μαρωνείτικων παραδοσιακών προϊόντων από τον πολιτιστικό σύλλογο γυναικών “ΙΠΠΑΡΧΙΑ”.
Κόμματα
Ανακοίνωση ΛΑΕ Ξάνθης για το κλιμάκιο της ΝΔ
Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» – ΕΝΑ «ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ» ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η ΛΑΕ Ξάνθης κι αναρωτιέται «Τι έχει να περιμένει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος του νομού μας από τις εξαγγελίες της Ν.Δ. για τον πρωτογενή τομέα;” Παράλληλα προσθέτει πως «Πολύς ντόρος για το τίποτε. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την παρουσίαση των θέσεων της ΝΔ από πολυπληθές κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στάθμευσε το περασμένο Σάββατο στη Γενισέα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Αυτοδιοίκηση
Στο ΕΣΠΑ άλλα 18,6 εκατ. ευρώ για τον κάθετο Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων
Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 εντάχθηκε το πρώτο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Ξάνθη-Εχίνος-ΕλληνοΒουλγαρικά Σύνορα: «Δημάριο -Σύνορα –.
Πρόκειται για ένα έργο με μήκος 3,16χλμ .
Το έργο έχει κόστος 18,5 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τραβώντας το ενδιαφέρον των τεχνικών εταιρειών της χώρας. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε.
Η ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται μέχρι το τέλος του 2020 ενώ στο έργο περιλαμβάνονται και οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις.
Ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού, Ξάνθη–Εχίνος –Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα, είναι συνολικού μήκους 49χλμ. και ανήκει στο Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο.

Τον Δήμαρχο Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας από τη Θεσσαλονίκη

Την επίσκεψη του Γερμανού Γενικού Προξένου στη Θεσσαλονίκη, κ. Walter Stechel, ο οποίος συνοδευόταν από τον Επίτιμο Πρόξενο Γερμανίας στην Κομοτηνή, Σταμάτη Κουρούδη, δέχθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης.

Υπήρξε χρήσιμη συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων για θέματα όπου μπορούν να εντοπιστούν προοπτικές συνεργασίας, όπως είναι η επιχειρηματικότητα και ο τουρισμός, δεδομένου σε κάθε περίπτωση, του δυσχερούς οικονομικού κλίματος που ταλανίζει την Ελλάδα και το οποίο επηρεάζει τις κατά τόπους αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες.

Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει δράση (street action) με τη βοήθεια των εθελοντών του στην Κεντρική Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής, σήμερα τις ώρες 12:00 έως 13:30.

«Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης»
Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 . Η επίσημη δοξολογία θα τελεστεί στις έντεκα το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Και στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία στον χώρο του Ηρώου εκπροσώπου των Τοπικών Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Επαγγελματίες

Γιορτή Ψωμιού 26-29 Νοεμβρίου στην Ξάνθη
Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μιας Γιορτής Ψωμιού υλοποιεί το Σωματείο Αρτοποιών της Ξάνθης το τριήμερο 26-29 Νοεμβρίου 2016 στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο της Ξάνθης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών της Ξάνθης Παναγιώτης Αμπεριάδης τόνισε ότι η διοργάνωση έχει σαν στόχο να δείξει στον καταναλωτή τη σημασία που έχει ο «παραδοσιακός φούρνος της γειτονιάς», όπου ζυμώνεται και ψήνεται το ψωμί που φτάνει στο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας. «Προσπαθούμε και παράγουμε αγνά προϊόντα σε προσιτές τιμές» ανέφεραν και υπενθύμισαν ότι στην αγορά υπάρχουν σούπερ μάρκετ που ψήνουν κατεψυγμένο ψωμί εισαγωγής που είναι άγνωστης προέλευσης καθώς και εισαγόμενα ψωμιά και ζύμες.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν αρτοποιοί από την Ξάνθη, τη Βόρεια Ελλάδα, την Αθήνα, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. Θα είναι ανοιχτή στο κοινό το πρωί της Κυριακής από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επισκέπτονται τη Γιορτή τα σχολεία της περιοχής.
Παράλληλα με την Έκθεση θα λειτουργήσει και μια έκθεση φωτογραφίας από την πορεία 80 ετών του σωματείου αρτοποιών της Ξάνθης.

Εθελοντές
Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ν. Σιδηροχώρι
Την Κυριακή από τις 9 έως τη 1:30 μ.μ. διοργανώνει την 12η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ν. Σιδηροχώρι. Το σύνθημα της φετινής αιμοδοσίας είναι όσοι έχουν ανάγκη το αίμα δεν μπορούν να περιμένουν
Πολιτισμός
Δείπνο ηλιθίων
Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών στην Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης με την ταινία «ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ» (1998) του Francis Veber την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις οκτώ και μισή το βράδυ.

Θέατρο από τους Εβρίτες
«Η χαρά της Δουκινιώς» του Μίλτη Παρασκευαϊδη, το μοναδικό αυτό παραδοσιακό χοροθέατρο για τη Θράκη, παρουσιάζεται στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 από τον Σύλλογο Εβριτών Ν.Ροδόπης.
Το έργο παρουσιάζεται στο κοινό της Κομοτηνής 76 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του (1940) και αποτελεί έναν φόρο τιμής στη Θράκη και στις παραδόσεις της.

Ο Σωκράτης Σινόπουλος την Κυριακή στο Αμφιθέατρο της Ξάνθης
Πέφτει η αυλαία του All that Music Festival « η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» την Κυριακή στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο με την εξαιρετική συναυλία » Σωκράτης Σινόπουλος Quartet – Ο αρχέγονος ήχος της λύρας συναντά την Jazz και την σύγχρονη μουσική» . Το κουαρτέτο ξεκίνησε το 2011 δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου και σύντομα επικέντρωσε την εργασία του πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου.

Δύο παρουσιάσεις στο βιβλιοπωλείο «Δύο»Ξάνθης
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο βιβλιοπωλείο «Δύο» με αφορμή και τη συμπλήρωση των τριών χρόνων λειτουργίας του, σήμερα το βράδυ οι εκδόσεις «Μικρή Άρκτος» παρουσιάζουν τη νέα ποιητική συλλογή του Δημήτρη Πέτρου «Χωματουργικά». Θα μιλήσουν ο Δημήτρης Πέτρου και ο συγγραφέας Κώστας Καβανόζης.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στην Κομοτηνή
Σήμερα ο Φοίβος Δεληβοριάς εμφανίζεται στο bar «ΟΧΤΩ», στην Κομοτηνή. Μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο .

Keywords
ΕΡΤ, αλέξης τσίπρας, δειπνο ηλιθιων, τσιπρας, αλεξανδρουπολη, ταπ, κομοτηνη, συριζα, αμθ, αθηνα, θεσσαλονικη, εκθεση, forum, δπθ, ευξεινος, γραμμα, νεα δημοκρατια, ελλαδα, επηρεάζει, europe, δραση, ξανθη, σχολεια, θεατρο, music, festival, jazz, βιβλιοπωλείο, νέα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, πανελληνιες 2011, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, αιμοδοσια, αυλαια, βουλγαρια, δπθ, εμπορικη, εργασια, ηχος, θεμα, θρακη, προγραμμα, σωκρατης, ψωμι, ωρα, music, αγορα, αυξηση, αιμα, αμθ, αξονας, αφορμη, βοηθεια, βορεια, βραδυ, δευτερα, διαστημα, δικτυο, εγνατια οδος, εγνατια, εθελοντικη αιμοδοσια, ευρω, ειπε, εκθεση, εργα, επηρεάζει, ετων, ευξεινος, εχινος, ομιλια, εκδοσεις, λεσχη, λυρας, μακεδονια, μανεσης, μηκος, ξενοδοχειο, οδος, οκτω, παρουσιαση, πετριδης, πηγες ενεργειας, πιανο, ποτα, προβληματα, πρωι, σαββατο, συζητηση, συντομα, σουπερ μαρκετ, σουπερ, σωματειο, ταπ, τμημα, τουρκια, τουρισμος, τριτη, τριημερο, τσιπουρο, φοιβος, φτανει, χρηστος, χαρα, ψηνεται, ωρες, ανηκει, δημητρης, δοξολογια, ελληνικα, europe, festival, forum, γιορτη, χωρα, jazz, κωστας, κυριακη, πηγες, σπυρος, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα